Vecka 47 | Säsongen avslutad för de flesta

26

ATP Challenger Pune, Indien ($50,000)
Den andra challengern i Indien för Elias Ymer. Efter titeln i Frankrike fick han stryk i första omgången i Bangalore. Bättre lycka nu? Bra lottning mot wild cardet Manish Sureshkumar i första omgången. Ymer är tredjeseedad.

Tunisien F41 Futures
Spelas också i Monastir, 15000-dollars. Jeppe Johansson-Holm kom med som lucky loser.

$15,000 Monastir
Med Linnea Malmqvist. Hon har tre tävlingar kvar för året.

Juniorerna Gustaf Ström och Caijsa Hennemann spelar Grade A-turneringen i Mexico.

 

Föregående artikelLinnea Malmqvist i första singelfinalen
Nästa artikelStark säsongsavslutning av Ymer – vann challengern i Pune

26 KOMMENTARER

 1. Ymer vann enkelt i första omgången som du Henrik indikerade. Nu chans till revansch mot Masur.

  Johansson-Holm kvalar förhoppningsvis också in till Monastir, kvalfinal i dag.

 2. Svårt för svenskarna i Mexiko. Vinner de sina två första så blir det 1:a och 2:a-seedade. Cori Gauff är en megatalang, skulle vara en bra erfarenhet för Hennemann att möta henne.

  Håller koll på juniortävlingen i Finland också, även om det inte är så många svenskar med.

  • Får hoppas på det. Förra gången hon mötte en topprankad 2004:a blev det 0-6 0-6. Bättre lycka denna gången. Blev förvånad att Mitteregger åkte ut i första kvalomgången med tanke på hur bra hon spelade i 15k i Sverige.

   Imponerad över Julia Lövqvist dubbelresultat i elitserien den här säsongen. Hon och Östlund slog precis Savinykh/Brunskog. Savinykh är 135 i världen i dubbel. Tidigare har de besegrat både Björklund/William och Viktorovitch/Zaar.

   Tillsammans med Saner var hon dessutom bara två bollar från att slå Milosavljevic/Vrljic.

   Oerhört imponerande av en 15-åring.

  • Hon bröt i en annan match också, sa då att hon hade skadekänningar så det kanske är samma nu. Jag tror hon tar det säkra före det osäkra.

   Men känns ju inte helt stabilt att hon är så osäker till spel. Då känns det bättre för Kajsa Rinaldo Persson som ser elitserien som en nystart och vunnit allt hittills.

 3. Elias förlorade första set med 5-7 mot Fanselow i kvarten, men vände matchen och tog hem följande med 6-3, 6-4 och är i semi.

 4. Tyvärr retirement i singeln och följaktligen w/o i dubbeln för Malmqvist. Tråkigt när det gick så bra i förra veckan och hon enligt uppgift ovan avsåg att spela två turneringar till i år efter denna. Hoppas att det är en lindrig skada.

  • Som alltid när det går bra för henne blir hon skadad.

   Och Hennemann fick oväntat stryk mot nån amerikanska matchen innan Gauff. Tennisveckan redan över för svensk del, förutom Ymer.

 5. Att hitta rätt nivå?!
  Alla vill bli bättre och de stora matcherna lockar men ivern är ofta dumdristig och kontraproduktiv.
  Elias Ymer är idag en etablerad challengerspelare och kan vinna titlar på ”sin” nivå. Trygghet där ger lugn om en nivå upp testas.
  Mikael Ymer har ingen nivå alls. Han kan vinna en ATP- match på talang men bara i undantagsfall. Han kan stressa eller bete sig dumt på challengernivå där segrarna är få. Och han har aldrig etablerat sig på ITF-nivå så om han håller där vet ingen, inte ens han själv?!
  Åtgärden 2019 måste bli backa! NollpoängsChallengerkval måste väl vara tråkigare än en ITF-seger!? När vann han en tävling senast? Som junior vann han ngt varje månad…

 6. Mikael Ymer vann en 25000 förra året.
  Malmkvist är anmäld till minst 3 tävlingar till.
  Får se om hon kommer till spel nästa vecka.
  Ännu ej struken.
  Cabaj-Awad har däremot strukit sig från nästa vecka.

 7. Elitserien är det mest spännande på herrfronten just nu. FairPlay ör nog givna i finalen. Gltk, Elfsborg och Uppsala slåss om den andra. Elfsborg utan Taylor får det nog tufft så mitt tips är att Uppsala-Gltk nästa vecka avgör den andra finalplatsen.

  Timfjord imponerade i veckan mot Örebro. Underläge 2-7 i SuperT men vinst 10-8.

 8. Elitseriens utveckling går hand i hand med övrig elitidrott. Skillnaden mellan stad och land påtaglig. Spelarna drar sig till storstäderna där akademierna och resurserna finns. Vi ser redan nu att klubbarna i stort kommer att vara koncentrerade till framförallt Stockholmsområdet, men också Malmö (Fair Play) och i kanske i viss mån Göteborg. Även om en klubb med Sveriges bästa juniorverksamhet skulle dyka upp på kartan, hade den klubben förmodligen varit chanslös i en elitserie.

  Någon långsiktig satsning hos landsortsklubbarna är lönlös på sikt. En och annan klubb kommer fortsätta plocka in utländska förmågor, men antalet svenska spelare av tillräckligt hög kvalitet blir allt färre. Om spelare ändå kommer fram, så kommer de snabbt att slukas upp av de stora aktörerna.

  Elitserien i tennis utgör ett undantag. Här finns egentligen inga vinster att hämta hem i intresse, pengar, uppmärksamhet eller TV-kontrakt.

  Lagen i elitserien drar heller inte åt samma håll. Om reglerna hade varit tillåtna hade tex Fair Play kunnat vara etta, tvåa och kanske trea i serien på både herr- och damsidan. Men hur många spelare i lagen kommer från de egna leden? SALK tänker helt annorlunda och släpper fram unga spelare, men är på väg att åka ur.

  Att elitserien spretar åt alla håll, samt blir en angelägenhet för ett väldigt litet antal klubbar i storstadsregionerna, kommer inte att öka intresset bland allmänheten ute i landet.

 9. Härligt Elias! Gunneswaran som han besegrade har en liknande spelstil som Elias själv. Tunga serve och forehand. Elias visade upp ett bra defensivt spel även om man kan tycka att han hamnade långt bak ofta. Riktigt roligt avslut på 2018 för Elias.

 10. Celik har haft det tufft i elitserien. Fick bara ett gem nu mot Ozgen. Har även förlorat mot Brune Olsen som t.ex. Viktorovitch slog (och Lister bara tappade tre gem mot) och gick till tiebreak i första set mot junioren Agnes Gustafsson.

  Hon gjorde några bra resultat där runt omkring Nigerias 25k, men med de här elitserieresultaten och WTA-matchen jag såg i åtanke så känns det väldigt långt kvar till den gamla Celik. Får hoppas på 2019.

  Känns som det blir Helsingborg – Fair Play i final? Helsingborg med Larsson och Savinykh som de spelade med idag borde ju ta sista matchen mot Enskede. Hade Enskede spelat med Ozgen/Vrljic i första matchen så hade det varit en direkt seriefinal om andraplatsen.

  Finalen bör också bli intressant om Helsingborg toppar laget.

 11. Idag intressant seriefinal i herrarnas Elitserie, Gltk-Fair Play. Kommer bli jämnt om Gltk är friska och hela och Timfjords backhandslice sitter.

  FP kan ju vraka och välja på ett annat sätt.

  Vinnaren idag ör så gott som klar för SM final.

 12. Oavgjort i Göteborg. Fortsatt spänning i Elitserien. 4 lag slåss om finalplatserna när 2 omgångar återstår. Spännng kring nedflyttning också. Blir nog matchräkning mellan Solna, Salk och Örebro då alla troligtvis landar på 4p. (Avd spåkula)

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här