Vecka 5 | Davis Cup-vecka plus en del annat spännande

Det är Davis Cup-vecka och för svensk del är det start på fredag kväll i Bogota i Colombia.

Det svenska laget består av Elias Ymer, Mikael Ymer, Markus Eriksson, Jonathan Mridha och Robert Lindstedt.

Svenskt i en challenger hittar vi ändå. André Göransson spelar med Harri Heliovaara i Launceston, Australien. Andreas Siljeström spelar i Cleveland med Luis David Martinez.

WTA-turneringar spelas i St Petersburg och i Hua Hin utan svenskt deltagande i singel, men väl i dubbel.

WTA Hua Hin, Thailand
Cornelia Lister i dubbel med hemmaspelaren Luksika Kumkhum. De möter Hon/Zidansek i första omgång.

W100 Midland, USA
Spelas inomhus i Michigan med Rebecca Peterson.

W15 Sharm El Sheikh, Egypten
Med Jacqueline Cabaj Awad.

M15 Sharm El Sheikh, Egypten
Med Filip Bergevi.

M15 Palmanova, Spanien
Dragos Madaras i säsongsdebuten på grus.

M25 Weston, USA
Christian Lindell kvalade in.

37 KOMMENTARER

 1. Lag-EM för juniorer den här veckan också. Kan bli intressant beroende på lottning. G16-laget med Milicevic är slagkraftigt, men tyvärr har varken Shasteen eller Ström någon direkt rankning så som vanligt lär de inte bli seedade och kan ha otur och möta Tjeckien direkt vilket skulle vara svårt.

  Sen noteras en J5:a i Norge. Låg kvalitet på tävlingen och väldigt få svenska deltagare tyvärr. Men Strömqvist/Ersoz är semiseedade och killarna har redan slagit ut ett par seedade.

  Annars blir det först den 11 februari som nästa stora svenska juniorevent spelas i Frederiksbergs J4.

 2. Tennisplay visar DC-matchen. Nytt format, men likväl iskallt intresse från marknaden och publiken. Återigen vill ingen TV-kanal sända, vilket förmodligen inte kan ha rört sig om några stora summor.

 3. Björklund är nu #33 på ITF-rankningen. Det hade räckt till att gå in i 25:an i Indien den här veckan, men inte till de två 25:orna i Europa nästa vecka. Kan behövas nån 15k till om hon vill kunna välja fritt.

 4. Chahoud crashed out in 1st match at Ecuador…but it now is at Hardcourt instead of Claycourt. Diffrent court, different tournament, Carnello won 2 rounds so far ! Good stuff for him!

 5. Lister won her doubles match in 1st round WTA and Bergevi took an easy one over Kopriva (i would ve favored the czech here as he is nearly Top100 of this new ITF-Ranking, he played very good in the end of 2018)

  • Vann klart i alla fall, intressant vad Gauff kan ge för motstånd.
   Såg Leyla Fernandez slog 161 rankade Bara i Australien, visar vilken klasspelare Hennemann fick möta.

   • Ja de två gemen jag såg räckte för att inse att det skulle bli utskåpning. Klasskillnad, men inget annat var ju heller väntat.

    Gauff är visserligen fantastisk för sin ålder men jag skulle ändå bli förvånad om hon skulle utgöra något hot mot Rebecca, om man ser på vad hon gjort hittills på ITF-touren.

    • Tauson allways is beating Fernandez in Juniors
     Tausons Problem is she is not getting any WCs for better tournaments so far, like fernandez…this System of Tennis is cracking down

 6. Lindell blev förste herrspelare att vinna en match på 25000 nivå i år.
  Riktigt tufft både för herrar och Damer att ta sig in i dessa tävlingar.
  Hur många kommer ta Atp resp Wtapoäng i år?

 7. Jaha, ingen seedning i G16 (lag-EM) tydligen förutom för Tjeckien. Sverige fick de två bästa lagen, först Holland och vid eventuell seger Tjeckien. Så det ska mycket till även om det är hemmaplan.

  Ser mycket bättre ut för B16-laget som är andraseedade.

 8. Madaras och Lindell vidare till kvartsfinal efter siffermässigt bekväma segrar idag. Värre gick det för Bergevi som återigen lyckades lottas mot en av de bäst seedade tidigt i turnering. Den här gången slapp han åtminstone möte i första ronden. Bergevi har haft ett sanslöst oflyt med lottningarna senaste åren och hade nog haft en betydligt bättre ranking om han inte hade lottats mot en av de bäst rankade i startfältet i merparten av de turneringar han spelat.

  • Bergevi räddade 7 matchbollar men tyvärr inte den åttonde mot sin dubbelpartner i ett riktigt långt sista game där han också hade 6 gamebollar. Starka startfält i alla futures denna tid på året, brukar bli enklare fr.o.m April ungefär. Bra av Lindell och Madaras.

 9. Kom Peterson upp i sin rätta nivå ikväll, eller var det McNally som spelade riktigt bra? Såg bara andra set, tycker hon slog bort en del bollar och kändes stressad i spelet på något sätt, som om hon hade allt att förlora.
  McNally är i och för riktigt lovande, men trodde inte det skulle se så “lätt” ut under den tid jag kollade. Har inte sätt Peterson tillräckligt mycket för att ha en klar bild över hennes spel tyvärr, så någon kanske kan ge en bra analys?

  • Kvartsfinalen mot Ahn var rätt tufft för henne. Jag såg hela matchen och det var många långa bolldueller i den matchen. Mycket slit.
   Nu såg jag bara tappet i andra set från 3-1 till 3-6 idag. Av det jag såg, så verkade hon inte lika mycket på hugget. Såg trött ut. Feltajmad i slagen emellanåt.
   Hon har bra attityd på banan och normalt är första serven och forehand hennes starka sidor. Gauff, Ahn och McNally klev alla ofta innanför baslinjen vid Rebeccas andra serve och returnerade bra. Håller hon sig skadefri så kan detta år bli väldigt intressant för henne.

   • Såg hela matchen. Hon missade mycket och enkelt i första set. Spelade bättre i andra.

    Men sen var McNally bra. Intressant spelstil, hon hade ju riktigt bra servar och blev väl bara bruten en gång. De andra gångerna höll hon rätt problemfritt. Sen hade hon en ovanlig slice, liknande Steffi Graf, på backhanden och gick dessutom fram på nät hyfsat ofta och bra. Tog många av Rebeccas hårda slag också och höll sig kvar i bollduellerna. Tyckte hon verkade ha mycket topspin i sina slag också, såg konstigt ut när hon slog som om den skulle gå ut egentligen.

    Så en kombination skulle jag säga. Men McNally har även slagit Brengle och Gibbs, inte tappat set. Hon är bra i den här turneringen.

 10. McNally won the whole tournament so Peterrson maybe unlucky vs her
  but in fact Rebecca was topseeded 2 times and just took a semis and a quarters out of it
  she is even getting 3 places up in the rankings but hoped for more

  • Kvart och semi är bra tycker jag. Hon ställde upp i dessa två + AU förra året och resultatet 1 omg – 2 omg – kvart. Så hon gjorde ett bättre januari i år.

   Nu får vi se, nu är det Fed Cup och sedan Acapulco där hon “slog igenom”. En del poäng att försvara där, men därefter vann hon inte en match förrän i maj då hon vann en 100k inför RG, så hon kan nog tjäna poäng och klättra fram till maj.

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Fler artiklar

Vecka 29 | Så blev lottningen till Swedish Open

Mikael Ymer har en bra chans att gå vidare i Swedish Open, medan Elias Ymer lär få det svårare.

Junior fick wild card till kvalet i Båstad

John Hallquist Lithen får chansen.

117-rankade Doi vann första WTA125-tävlingen i Båstad

Är WTA125 rätt nivå för Båstad?

Svensk tennis behöver WTA-tävling i Båstad

Första dagens spel är över i Båstad. Hur en WTA125-tävling sedan ska summeras är en senare fråga, men nog är det viktigt för våra...