Det är dubbelt svenskt i WTA-turnerigen i Taipei. Johanna Larsson har en bra lottning i singel och i dubbel spelar Cornelia Lister ihop med Arina Rodionova.

Första ut är Lister som väntas spel sin match måndag morgon. Det är dock tufft motstånd för Lister/Rodionova. De möter fjärdeseedade Monique Adamczak/Storm Sanders.

Lister fick ju också chansen att kvala i singel, men föll i raka set mot Ankita Raina.

Johanna Larsson, som inte fortsätter samarbetet med Magnus Tideman, kan inte klaga på lottningen i singel. Larsson möter 159-rankade Jing-Jing Lu, som kom med som lucky loser. I en eventuell andra omgången kan det bli ett möte med Magda Linette. Polskan, som är rankad 74, är sjundeseedad.

Länk: Lottningar och spelscheman här

Rebecca Peterson spelar 100 000-dollarsturneringen i Midland, USA.

Jeppe Johansson-Holm spelar futuretävlingen i Paguera, Spanien (15 000-dollars).

Filip Bergevi vann tre kvalmatcher till Palm Coast, USA (15,000) och möter 642-rankade Louis Wessels i första omgången.

Mirjam Björklund kvalade till Glasgow ($25000) men förlorade i första rundan mot Tena Lukas.

Linnéa Malmqvist spelar i Sharm El Sheikh ($15000) och möter fjärdeseedade Berfu Cengiz.

Davis Cup till helgen

Fredag och lördag möts Ukraina och Sverige i Davis Cup. I det svenska laget ingår Elias Ymer, Markus Eriksson, Mikael Ymer, Karl Friberg och Andreas Siljeström.

14- och 16-åringarna spelar EM i Kazan 2-4 februari. Här är truppen…

Mentorskapssatsningen träffades i Båstad

I helgen har det också varit samling i Båstad för de tränare som kommer att ingå satsningen på mentorskapet. Mentorerna är ju Jonas Björkman, Thomas Enqvist, Thomas Johansson, Magnus Norman, Joakim Nyström, Fredrik Rosengren, Maria Strandlund Tomsvik och Magnus Tideman.

Tränarnamnen verkar dock inte ha publicerats på tennis.se men enligt uppgifter till SweTennis är Sofia Tillström den enda kvinnliga tränaren i sällskapet.

Övriga är: Pontus Norberg, Karim Benturki, Jon Sigurdsson, Eric Carlbom, Ulf Persson, Jonas Tydén, Damien Croisat, Jens Jakobsson och Martin Öhrman.

15 KOMMENTARER

 1. Fortfarande väldigt få som spelar. De flesta nöjer sig med att börja säsongen i februari?

  Om 10 dagar är det Fed Cup och Cabaj Awad har inte gjort säsongsdebut än, Lister har inte spelat en match i maindraw och Peterson är ur form.

 2. Misstänkte att Jola & Maggo inte skulle funka. Ett annat viktigt besked saknas – kommer hon till spel i Fed Cup? Spel i Asien talar väl inte för det?

  • Johanna verkar bara ha Budapest i februari (19-25/2). Fed Cup 7-10 februari. Avstår i så fall pga träningsperiod hemma?

 3. Ingen rolig start för de svenska herrarna i år.
  Förra året vann herrarna 18 matcher i Januari i maindraw.
  Detta året blev det bara 2 vinster….
  Tjejerna vann bara 1 match förra året och 2 i år.
  Räknar matcherna fram till förra veckan då denna veckan slutar i februari.
  Denna veckan är det bara Johanna och Rebecka som kan vinna någon match.

 4. Simon Yitbarek slog 63-rankad spanjor i Tunisiens G2:a, bra gjort. Yasar också vidare mot 181-rankad.

  Linnea Malmkvist har verkligen inte börjat året bra, tre tävlingar, utslagen i första omg. i två och i kvalet i en. Och det i Egypten dessutom.

  • Vad innebär detta rent praktiskt för deras tennissatsning, kommer vi knappt att se dem i turneringar förrän om 3-5 år? Varför spelar de t.ex. inte i tävlingar i USA istället?

   Yasar och resten ur årgång 2000 är inne på sista junioråret så de lär börja spela ITF på allvar nästa år eller i slutet av 2018, så det fylls ju på underifrån, men det är synd för bredden försvinner.

 5. Filip Bergevi stod för årets första svenska tennisskräll när han slog Wessels idag.
  En märklig match där tysken dominerade i början och ledde med 3-1 och sen tappade allt.
  Svårt annars för collegespelarna att komma tillbaka och leverera på touren.
  Är väl bara Mikael Pernfors som lyckats med det av svenskarna.

 6. Man måste ge beröm till Johanna Larsson för att hon verkligen krigar och kämpar även i hopplösa underlägen. För vid 1-6, 1-4 mot Linette var det misär. Larsson var parkerad långt bakom baslinjen och Linette fick styra och ställa i varje duell. Fem vunna bollar i egen serve i första set, inte mycket mer fram till vändningen i andra. Synd att Larsson inte lyckades knyta till säcken i avgörande. Linette fick plötsligt väldigt ont när hon var på väg att förlora matchen i tredje set, men det var en medical timeout som gav effekt.

 7. Peterson till kvarten i Midland där 43-rankade Buzarnescu väntar. Blir tufft. De har bra sändningar i turneringen men tyvärr bara på förstabanan så det har inte gått att se Becca ännu. Men nästa match lär ju sändas. Få se hur hon hanterar rumänskans ovanliga spel (deffar på forehand).

 8. Peterson står ju upp bra mot Buzarnescu men jag förstår inte mentaliteten när hon har tagit andra set och sedan spelar jättedåligt i tredje fram till 0-3. Därefter hämtar hon upp till 3-3 och rumänskan är nästan i tårar och tjafsar med domaren. Istället för att kapitalisera på det så är det Peterson som blir nervös med enkla misstag och slår två dubbelfel i sitt servegem, 3-6.

  Det är helt klart en brist i hennes spel att hon inte går fram och attackerar bollarna. Hon står kvar för mycket på baslinjen, måste fram i banan när hon sätter motståndaren i pressade lägen. Det och att hon har för vana att missa enkla transportslag. Kommer ändå gå upp en tio platser.

 9. Förklaring av hur det nya rankingsystemet kommer funka 2019.

  http://www.itftennis.com/news/278962.aspx

  Om vi tar WTA/ITF: 15k-turneringarna blir övergångsturneringar (Transition Tour) med egen rankning. De fem bäst rankade i TT för varje turnering får direktplats till main draw i 25k. Fem platser i TT (15k) main draw reserveras för juniorer inom topp 100, vilket är intressant. Ger ju en morot att bli topp 100.

  15k-turneringarna bör alltså bli enklare eftersom de flesta av de 750 med WTA-rankning ska hålla sig till 25k och uppåt enligt artikeln. Detta kombinerat med fler lokala tävlingar och platser till juniorer borde ge fler svenskar möjligheter, eftersom det är just på den nivån de flesta svenskar är just nu.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.