Vecka 7: Mikael Ymer i challengern i Cherbourg

14

Vem spelar denna vecka och var? Här är en genomgång och som vanligt kan listan komma att utökas efterhand.

Mikael Ymer gör sin första turnering efter Davis Cup och har kvalat in i challengern i Cherbourg efter vinster mot först Philipp Davydenko i två set, följt av en tresetare mot Aslan Karatesev.

Ymer får nu möta fransmannen Antoine Hoang, rankad 260 men som är på väg uppåt. Hoang var i semi i Rennes challenger nyligen.

Andreas Siljeström är med i dubbeln och spelar med Mikhail Elgin.

» ATP Challenger Cherbourg

Robert Lindstedt och Franko Skugor är fjärdeseedade i New York.

» ATP New York Open

Flera svenska spelare i är i Tunisien och spelar, bland annat Marina Yudanov och Adna Sofradzija.

$15,000 Hammamet

Juniorerna har en Grade 4-turnering i Köpenhamn den här veckan.

» ITF Copenhagen 2018

Föregående artikelFed Cup: Sverige kvar i Grupp 1
Nästa artikelVecka 8: Lister möter Larsson i Budapest

14 KOMMENTARER

 1. Ett nytt lyckat challengerkval för Mikael följs av en för tuff MD för att det skall bli nåra poäng? Eller kommer den tuffa matchningen löna sig med ett plötsligt ”genombrott” på denna nivå? Intressant!
  Under våren skall det även bli intressant att se om Elias kommer testa ATP-kval i någon större omfattning och lyckas göra något där?

 2. Någon som vet om Micke fortsätter att köra med Peter Lundgren? Har inte hört något om det eller missat helt enkelt. Känns viktigt att både Elias och Mikael får kontinuitet på allt det runt omkring.

 3. Offensiv denne Hoang som Ymer mötte igår. Små marginaler, nu vann Ymer men det kunde likaväl ha blivit förlust. Men en klurig match. Hoang såg väldigt osäker ut, men körde på i samma stil trots att han inte såg ut att behärska det. Lite som att se Edward Blom i Mello. Vem Ymers näste motståndare är blir klart idag. Sakharov eller Hemery.

 4. Ser bra ut för Sveriges juniorer i Köpenhamn. Fin bredd hos killarna på den här nivån, 6 av 8 i kvarten, 3 av 4 i semi, final garanterad. Gäller bara att slå den förstaseedade britten som har 10-0 mot svenskar på de senaste 4 turneringarna (slagit Gustav Ström i alla 4, haha).

  Tjejerna kom med en mycket mindre trupp, gjorde det bra i kvalet där de tog alla 4 platserna och nu är det Hennemann mot Zaar i semifinal, final garanterad. De är även så gott som i final i dubbel som par. Zaar har imponerat med vinster mot 5-seedade Richardson och Danmarks tidigare junioretta Olga Helmi. Hon har gjort det bra de senaste tävlingarna, men tyvärr möter hon ju Hennemann hela tiden.

  Det är ett gäng turneringar i norden nu framöver där jag tror att många kommer få upp sin rankning rätt ordentligt.

 5. Då kan veckan summeras på seniorsidan i varje fall.

  # Mikael Ymer. Tacksam lottning och det är inga avstånd upp till spelare runt 200. Men sedan? Totalt chanslös mot Mats Moraing i kvarten. Inga breakbollar alls och vann bara åtta bollar i tyskens serve. Och då var tre av poäng efter dubbelfel. 18 välbehövliga poäng, men i slutet av månaden försvinner 27 från förra årets futureseger i Lille.

  # Daniel Appelgren kvalade in till futuren i Antalya, men förlorade i första rundan. Linus Frost klarade inte kvalet. Nästa vecka är det flera svenska som tävlar.

  # Marina Yudanov gick till kvartsfinal i Hammamet (15000-dollars) och fick där stryk av Kostic som i sin första match slog Adna Sofradzija.

  # Fjärde turneringen i år för Robert Lindstedt med Franko Skugor och ut i kvarten i ATP New York. 10-7 i skiljeset mot Harrison/Johnson. Lindstedt/Skugor aldrig tagit sig förbi kvartsfinalen i någon turnering. Lindstedt är rankad 63. Skugor kan leva ett tag till på sin semi i Wimbledon förra året, men har väl en ranking idag som inte riktigt motsvarar hans kapacitet?

  # Andreas Siljeström, rankad 150. Han och Elgin var rätt klara favoriter igår i Cherbourg, men föll efter 10-7 i skiljeset mot Oliveira/Sakharov.

 6. Hennemann hade 0-4 i matcher, 0-8 i set mot Viller Moller innan dagens match, men det har hänt saker sedan de sist möttes. Caijsa var riktigt nära att ryka i kvarten mot en oseedad britt (0-3 i sista set, sedan 6 raka gem), hon kan göra såna matcher ibland. Men i finalerna i år har hon alltid varit överlägsen, hon verkar spela som bäst i matcher där hon inte behöver känna något tryck. Det blir alltså ytterligare en 60-poängare till när rankningen görs om.

  Att Viller Moller är bra är det inget snack om, men hon har fått sin rankning för att hon har spelat i enklare turneringar på högre nivå som Marocko och Egypten och har aldrit vunnit en G4:a, så Caijsa var ganska klar favorit i mina ögon. Nu ska Caijsa spela en G2:a i Litauen nästa vecka, hoppas hon kan göra något bra resultat där. Det kommer snart inte vara någon idé att spela i G4:or längre.

  Synd på killarna, de lyckades återigen inte ta den där nedrans britten =P

  För övrigt är det väl frågan om det har varit så många som har spelat internationellt som kommande vecka någon gång? I alla fall på dam/flick-sidan är det ju en mängd som spelar, inräknat tennis europe, juniorerna och ITF. Så som det borde se ut varje vecka.

  • Eller ja G4 har hon vunnit, Viller Moller, men inte senaste året. Hon slog 41-rankade Charaeva nyligen och var nära att göra om det i AU så det är en meriterande seger att bara tappa ett gem.

  • Kul ändå att Carl Gustafsson var i final. Han smyger med där bakom, vet att flera håller honom som kanske den främste bland 01:orna här hemma.

 7. Undrar när Maria Petrovic ska få till det internationellt. Hon spelar väldigt bra på hemmaplan, även i vintertourer mot äldre motstånd, men så fort hon ska åka utomlands så går det åt skogen. Åkte nu ut direkt i Spanien efter 0-6 i sista, genomklappning. Ingen särskilt bra spelare hon mötte heller, en portugiska som Nylander Atelius besegrade för nåt år sedan.

  Att ingen tog sig vidare därifrån var ju dock rätt givet, se och lära-turnering. Tycker de kan lägga resurserna på juniortävlingar istället där det blir fler matcher och poäng istället för max en vinst och sedan semester. Såvida de inte vill öva specifikt på grus då. Annars går det juniortävlingar i Norge, Finland och Danmark den här veckan där de hade kunnat spela.

  Cabaj Awad borta direkt i Tyskland, tog set men inte mycket att hämta därefter mot 33-åriga Vriljic. Får hoppas Björklund kan kvala in i Brasilien.

  • Ja håler med, med tanke på vilket utbud det var på juniortävlingar i våra grannländer denna vecka så är det riktigt synd att de inte passade på att samla ihop lite poäng där, då vissa av tjejerna verkar ha fin potential av de som reste till Spanien istället.

 8. Mitteregger tappade bara två gem mot 14-rankade på Europarankingen i matchen mot Vitryssland. Bra gjort överlag av F14-laget som slog några mycket högt rankade spelare. Få se vad årsgången kan göra i XL Bygg Open i veckan. Intressant vecka nu där de flesta bra juniorerna är i spel.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här