Livestreaming – så ser du tennis gratis

Livestreaming med Alexander Zverev (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Alexander Zverev (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Livestreaming – tv eller via skärmen? Vilka alternativ finns det för att se tennis live? SweTennis vill lista några alternativ till att se och följa tennis live via livestreaming.

I Sverige finns det idag ingen TV-kanal som kontiunerligt visar det som händer på ATP- eller WTA-tourerna.

Viasat har rättigheterna att visa ATP-tennis från Mastersturneringarna, men totalt sett för att teckna abonnemang så blir det väldigt lite tennis för mycket pengar.

2019 direktsänder Eurosports kanaler samtliga fyra Grand Slam-turneringar och ett urval av andra ATP- och WTA-turneringar.

Återstår gör då de tjänster som erbjuder livestream. Kanske nöjer du dig med att följa matchen i mobilen? Eller vill du koppla in det i Apple TV eller Chromecast? Möjligheterna är många.

Gratis livestreaming

Unibet Länk link – spelbolaget som är bäst på livestream när det gäller tennis. ATP, WTA, Challengers och till och med en del futuretävlingar. Skaffa ett konto, sätt in några kronor och vips kan du följa världstennisen för en väldigt liten penning.

Jag har själv kört med Unibet i Chromecast och visst, upplösningen på en stor TV blir inte den bästa men det duger.

Livestream.com Länk link – gratis för den som vill följa tex Elias Ymer på challengertouren. För det är detta kanalen visar, challengertouren. Nästan alltid utan kommentatorer och kamerorna på plats är oftast en bakom baslinjen, ibland två kameror.

Livestream som kostar

Tennis TV Länk link– visar ATP World Tour. Betaltjänst som kostar ca 15 dollar per månad.

WTA TV Länk link  – betalkanal för den som vill följa WTA-touren. En månad kostar knappt 9 euro.

På egen risk finns också det som brukar betecknas som fulstream, tex Batmanstream.com. Här kan du hitta det mesta, men det finns en baksida. Inget är gratis och de som äger den här typen av tjänster tjänar grova pengar på annonser som helat tiden poppar upp och bildkvaliteten är långt ifrån den bästa.