Dags för elitserien

Internationellt är november och december lågsäsong, men på hemmaplan avgörs elitserien under några få veckor med SM-finaler i början på december.

Först ska vi summera veckan som gick. Clara Tauson fyller 15 år i december men visade sig redo att redan vinna sin första ITF-titel och vann turneringen i Näsbypark. För svensk del var det två godkända veckor där väldigt många fick prova på internationellt spel. Bra jobb också under veckan av Näsbyparks TK som varje dag lade ut texter och kommentarer från omgångarna.

Veckan som kommer har vi ett antal svenskar i Challengers och ITF-turneringar att följa.

Elitserien spelas under november

Det lär väl inte heller i år bli något större ståhej i media för seriespelet, men med två lag i min egen hemmahall i högsta serien så lär det bli en del tittande under november. Finns tid över så lär det kanske bli någon text om det framöver, för det är intressant att se utvecklingen hos spelarna över tid. Här är länkar till serierna:

Milicevic och Borg vann 14-åringarnas Masters

14-åringarna blir väldigt intressanta att följa framöver. Klara Milicevic, som vann allt under 2017, avslutade med seger över Julia Lövqvist med 6-7, 6-2, 7-6. Klara spelade med en bristning i höften och kunde bara putta över servarna i stort sett och hade problem att röra sig i sidled, men det räckte till en ny titel ändå. Sex veckor på KLTK Academy har gett resultat.

Leo Borg vann pojkfinalen över Isac Strömberg efter 6-3, 6-3. Det var de här båda som delade Stefan Edbergs stiftelses stipendium i år.

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.