Ekerot till Swedish Tennis Academy

Runt årsskiftet blir det en del förändringar på Swedish Tennis Academy, akademin som drivs av Fair Play TK. 

Tidigare huvudansvarige Robert Almberg blir ny chefstränare i Borås hos Elfsborg och klart är också att Robin Borg lämnar akademin. I ett pressmeddelande berättar nu klubben vem som blir ny huvudansvarige.

David Ekerot är ny huvudansvarig för Swedish Tennis Academy. 49-åringen har en lång och framgångsrik tennisbakgrund både som spelare och tränare. Som junior var han Sverigeetta och vann alla stora nationella turneringar. Han nådde semifinal i inofficiella VM för 14-åringar i Orlando och tog lagguld i EM för 16-åringar. Efter gymnasiet fortsatte tenniskarriären på college i USA, där han studerade på University of Southern California och blev amerikansk universitetsmästare för lag två gånger (1991 och 1993). Under sina tre år på ATP-touren 1995-1997 vann han två titlar i dubbel tillsammans med amerikanen Jeff Tarango och var som högst rankad 52:a i världen i dubbel och med en del framgångar på futurenivå i singel. Han spelade även åtta Grand Slam-tävlingar under åren som proffs.

Efter spelarkarriären tog tränarkarriären vid. David har en gedigen tränarbakgrund och är en av få svenskar som är certifierad ATP-tränare. Han är även certifierad professional coach (RPT) och har varit tränare i USA, Italien, Indien och Sverige. I USA var han 2000-2001 tränare för herrlaget Southern Methodist University i Dallas, som i slutet av året rankades fyra i landet. Han har jobbat med spelare på future- och challengertouren och var under en period knuten till en tennisakademi i Rom tillsammans med erkänt duktige tränaren Claudio Pistolesi. Nästa tränaruppdrag fick han på Team Tennis Academy i New Delhi, Indien, där han tränade unga tävlingsspelare och spelare i Indiens Davis Cup- och Fed Cup-lag. På hemmaplan har han varit tränare i Helsingborgs TK, med särskilt ansvar för tennisgymnasiet, chefstränare och klubbchef i Malmö Bellevue TK och nu senast chefstränare i Lomma-Bjärreds TK.

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.