Ekerot till Swedish Tennis Academy

2

Runt årsskiftet blir det en del förändringar på Swedish Tennis Academy, akademin som drivs av Fair Play TK. 

Tidigare huvudansvarige Robert Almberg blir ny chefstränare i Borås hos Elfsborg och klart är också att Robin Borg lämnar akademin. I ett pressmeddelande berättar nu klubben vem som blir ny huvudansvarige.

David Ekerot är ny huvudansvarig för Swedish Tennis Academy. 49-åringen har en lång och framgångsrik tennisbakgrund både som spelare och tränare. Som junior var han Sverigeetta och vann alla stora nationella turneringar. Han nådde semifinal i inofficiella VM för 14-åringar i Orlando och tog lagguld i EM för 16-åringar. Efter gymnasiet fortsatte tenniskarriären på college i USA, där han studerade på University of Southern California och blev amerikansk universitetsmästare för lag två gånger (1991 och 1993). Under sina tre år på ATP-touren 1995-1997 vann han två titlar i dubbel tillsammans med amerikanen Jeff Tarango och var som högst rankad 52:a i världen i dubbel och med en del framgångar på futurenivå i singel. Han spelade även åtta Grand Slam-tävlingar under åren som proffs.

Efter spelarkarriären tog tränarkarriären vid. David har en gedigen tränarbakgrund och är en av få svenskar som är certifierad ATP-tränare. Han är även certifierad professional coach (RPT) och har varit tränare i USA, Italien, Indien och Sverige. I USA var han 2000-2001 tränare för herrlaget Southern Methodist University i Dallas, som i slutet av året rankades fyra i landet. Han har jobbat med spelare på future- och challengertouren och var under en period knuten till en tennisakademi i Rom tillsammans med erkänt duktige tränaren Claudio Pistolesi. Nästa tränaruppdrag fick han på Team Tennis Academy i New Delhi, Indien, där han tränade unga tävlingsspelare och spelare i Indiens Davis Cup- och Fed Cup-lag. På hemmaplan har han varit tränare i Helsingborgs TK, med särskilt ansvar för tennisgymnasiet, chefstränare och klubbchef i Malmö Bellevue TK och nu senast chefstränare i Lomma-Bjärreds TK.

Föregående artikelRobin Söderling blir ny kapten för Davis Cup-laget
Nästa artikelHennemann får SOK-stöd i sin satsning

2 KOMMENTARER

  1. Skånetränarna rullar runt mellan klubbarna och uppdragen och byter mest tjänster med varandra… Nytänk någon?

    Lomma ganska illa ute då ytterligare en tränare lämnar och en klubbledare har väl lämnat efter sjukskrivning? Ledningen bör nog fundera på vad som händer och varför?

    Och akademin på Fair Play. Vad har den för mål, möjligheter och existensberättigande?!

  2. Lite kort tid för att bedöma akademin. Tillhör proffs som Bergevi och Lister akademin? Hur ofta är de där och drar några äldre juniorer i så fall nytta av detta? Är det mest Fptk-spelare i akademin som kryddar sin träning som klubben inte kan erbjuda eller är det externa spelare som betalar dyrt? Många frågor…

    Ekeroth har erfarenheten och borde matcha Borg men är mer undrande över akademins roll… Förstår GTG men inte KLTK och FPTK-uppläggen.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här