Första ITF-titeln för Radenkovic

Johanna Larsson gick till kvartsfinal i Budapest, men annars handlade den svenska tennisveckan om intressanta resultat i ITF Junior-turneringar där både Maja Radenkovic och Isak Strömberg tog sina första titlar.

Johanna Larsson tog sig till kvartsfinal i WTA-turneringen i Budapest. Larsson slog i tur och ordning Magdalena Frech och Aleksandra Krunic, men föll med 3-6, 2-6 mot Dominika Cibulkova. Larsson tar några placeringar på nästa veckas ranking och kommer att vara runt plats 75.

Larsson spelade också final i dubbel med Kirsten Flipkens, paret som slog Cornelia Lister/Sizikova i första omgången. Men Larsson/Flipken förlorade finalen mot Stollar/Perez efter 3-10 i avgörande matchtiebreak.

Apropå dubbel. Robert Lindstedt/Franko Skugor åkte ut i första omgången i ATP-turneringen Delray Beach mot kanadensarna Shapovalov/Polansky. Lindstedt/Skugor har 4-5 i matchfacit.

Två månader in på året är det sannerligen inte många rankingpoäng som de svenska spelar tagit. Daniel Appelgren tog en pinne i Antalya efter att ha klarat sig igenom kvalet och slagit lillebror Thiem i första omgången.

Poäng blev det också för Marina Yudanov i Hammamet, Tunisien.

Semifinal i Litauen för Hennemann

Siauliai Open 2018 var en Grade 2-turnering med fem svenska inslag. Caijsa Hennemann gick till semifinal efter att ha räddat tre matchbollar i avgörande set mot tredjeseedade Falkowska. I semifinalen blev förstaseedade brittiskan Raducanu, som är obesegrad i år, för svår. Närmast för Hennemann väntar tre grusturneringar i Spanien i mars. En plats i Franska Öppna kommer allt närmare.

Alexandra Viktorovitch vann sin första match men fick sedan andraseedade (och senare finalisten) Rogozinska Dziak i andra omgången. 4-6, 4-6 blev det. Hennemann/Viktorovitch var också i semifinal i dubbel.

Erik Grevelius och Gustaf Ström åkte ut i andra omgången och Kevin Chahoud i den första. Ström mötte finländaren Otto Virtanen och förlorade avgörande tiebreaket med 5-7. Betydligt jämnare nu än då de möttes i en G4-turnering i höstas i Finland då Ström bara fick med sig två gem mot den idag 68-rankade Virtanen. Grevelius vann dubbeln ihop med polacken Mikula.

I Oslos G4-turnering var fem svenskar med i pojksingel och längst tog sig Anton Örnberg och Leyton Rivera, med semifinalplatser. John Hallquist Lithén gjorde sitt bästa resultat och tog sig till kvartsfinalen där han föll mot förstaseedade Bouquier som vann turneringen. Örnberg/Rivera spelade hem dubbelfinalen.

I Finland spelades också en G4-turnering och Johan Garpered/Liam Hedlund fick spela dubbelfinal, men i singel var det ingen svensk som nådde längre än kvarten.

I danska Roskilde var det yngsta juniorerna med (G5-turnering) och där blev det seger både i pojk- och flicksingel.

Radenkovic tog första titeln

Maja Radenkovic (bilden) tog sin första ITF-titel efter finalseger över fransyskan Stevic, som slog ut Klara Milicevic i semifinalen. Milicevic/Olivia Pezo var i final i dubbel.

I pojksingel var tre av semifinalisterna svenskar. Isak Strömberg gick hela vägen efter att ha slagit Leo Borg i tre set i semin och ännu en tresetare i finalen mot Vatteroni. Italienaren mötte Carl Gustafsson i sin semi. Det var 15-årige Strömbergs första ITF-titel. Carl Gustafsson och Rikard Rååd vann dubbelturneringen.

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.