Hård konkurrens om att få sända de stora tävlingarna

 

I takt med att intresset för tennis ökat de senaste åren har kampen om att få sända de stora turneringarna tätnat. Efter att C More lade ned sin tennissatsning under 2016 har istället ett flertal andra mediehus fått upp ögonen för sporten.

MTG säkrar rättigheter för ATP-tourens Masters

I höstas stod det klart att MTG Sport förvärvat rättigheterna till de tio största turneringarna i ATP World Tour Masters och ATP World Tour Finals. Sändningarna startade i oktober 2017 och sträcker sig fram till och med 2019, då det blir nya förhandlingar. Avtalet inkluderar tio ATP-turneringar årligen och matcherna kan antingen streamas genom Viaplay eller ses i Viasat Sport HD. Priset för streamingtjänsten är 399 kr/mån, medan ett baspaket med Viasat Sport kostar 519 kr/månaden.

MTG har även rättigheterna för Stockholm Open, som spelas i oktober.

Discovery Networks visar Grand Slam-turneringarna

Sedan förra sommaren innehar Discovery Networks rättigheterna till de fyra Grand Slam-turneringarna. Mediehuset hade sedan tidigare rättigheterna till Australian Open, Franska Öppna, och i augusti 2016 kunde man fullborda sändningsutbudet med Wimbledon.

– Det är helt underbart! Tennis är en del av Eurosports DNA och nu blir vi stolta avsändare av samtliga fyra Grand Slam-turneringar, sa Emir Osmanbegovic, sportchef för Discovery Networks Sverige, i ett pressmeddelande.

Osmanbegovic betonade även bolagets tennissatsning i helhet:

– Dessutom har vi redan ett extremt kompetent tennisteam med bland andra kommentatorn Maria Strandlund-Tomsvik, experten Tomas Enqvist och programledaren Karin Frick.

Grand Slam-turneringarna sänds i Discovery Networks kanaler Eurosport 1, Eurosport 2 och Kanal 5. Nästa mästerskap på tur är Franska Öppna som visas mellan den 28 maj och 11 juni.

Utöver de fyra stora mästerskapen sänder Eurosport även ett flertal ATP- och WTA-turneringar. Bland annat kommer man att visa Genèves ATP och Nürnbergs WTA i slutet av maj.

Discovery Networks har även rättigheterna till sommar-OS i Tokyo 2020 och sommar-OS i Paris 2024.

Spelbolag erbjuder tennis-streams

I tillägg till de stora mediehusen så finns det ett flertal spelbolag som erbjuder sina egna streamingtjänster för tennis. Enligt Sverigestream.se är Unibet en av de populäraste spelsajterna för tennis-streams. Bolaget har enda sedan lansering haft ett stort fokus på tennis och sänder mängder med matcher från såväl ATP- som WTA-touren. Kraven för att kunna se matcherna är att man har ett konto registrerat hos Unibet med pengar på, eller att man lagt ett spel under de senaste 24 timmarna.

Andra spelbolag som tillhandahåller streamingtjänster för tennis är bland annat Nordicbet och brittiska bet365.

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.