Mikael Ymer bröt den trista sviten

10

Mikael Ymer har väl, i bästa fall, härdats av den här säsongen. Sett till antalet matcher i huvudturneringarna i år så blev det sex vunna challengermatcher och sex vunna i futureturneringar. Säsongen har i stort sett annars handlat om kvalspel till challengers och där, i kvalet, har det ofta tagit slut.

Han lyfter 26 placeringar den här veckan och är nu rankad 416. Sedan kvartsfinalen i challengern i Biella i början av augusti har Ymer överlevt första omgången i två av nio turneringar. Andra omgången i Faluns futuretävling var faktiskt bästa resultatet fram tills förra veckan då han kvalade in och gick till andra omgången i Champaigns challenger.

Av 21 turneringar fick Ymer med sig rankingpoäng från sex. Det är faktiskt en bra bedrift att då vara så pass bra rankad som 416 i världen.

Första dubbeltriumfen för Björklund

Mirjam Björklund gick till semifinal i Hammamet, Tunisien ($15,000). Med tanke på att Björklund fick sin första ranking i år så är det ett bra resultat med fem semifinaler eller bättre sedan maj. Första ITF-titeln kom tidigare i år i Knokke och nu kom också första triumfen i dubbel då hon och nederländskan Lexie Stevens segrarde i Hammamet.

En kvartsfinal i Sharm El Sheikh, Egypten ($15,000) blev det för Jacqueline Cabaj Awad som brukar göra bra resultat där. I den turneringen blev det också ett tidigt dubbelmöte för Cabaj Awad mot Linnéa Malmqvist.

Malmqvist segrade tillsammans med Sang Hee Park och de var väldigt nära att vinna finalen, men förlorade den efter 11-13 i matchtiebreaket. Det var tredje raka dubbelfinalen för Malmqvist.

Christian Lindell noteras också för en kvartsfinalplats i en futuretävling i Santos, Brasilien. Lindell var dock förstaseedad, men åkte ut mot 623-rankade Rafael Matos som prickade formtoppen och vann hela turneringen.

Lindell är med i Challengerturneringen i Rio De Janerio och inleder på måndagskvällen mot 253-rankade Javier Marti.

Challengerspel i Indien blir det för Elias Ymer. Han lottade mot en okänd indier som kom med på wild card.

Rebecca Peterson spelar WTA 125-turneringen i Honolulu och spelar natten mot tisdag mot 237-rankade Arcondada.

Tillägg: Cornelia Lister kan ta sig in på topp 100 i dubbel. Hon är tillsammans med Arina Rodionova tredjeseedade i WTA125-turneringen i Indien.

 

10 COMMENTS

 1. Enkel seger för Peterson mot 120-rankade Vickery. Nu blir det repris mot Tomljanovic i kvarten. När jag såg dem spela i 80k så sa jag att det lika gärna kunde varit en WTA-match och det kunde det bevisligen 🙂

 2. Vet inte om det var nån mer än jag som såg Peterson slå Tomljanovic precis men.. märklig avslutning av Tomljanovic. Visst, Peterson sin vana trogen ger sig aldrig och hämtar upp 1-5 till 6-6 och Tomljanovic hade matchbollar etc, men att sen vid endast 1-2 i tiebreak bara slå bort fyra bollar i ren ilska känns konstigt av Tomlj. Hon verkade irriterad hela matchen, Peterson är mentalt stark däremot.

  Första WTA-semin, kul :)! Nu får Johanna snart passa sig så hon inte blir omsprungen.

 3. Nä det är ju i stort sett ingen som sänder WTA tyvärr, jag kollade här: http://www.batmanstream.net/tennis-live-streaming-video-2016-24.html

  Det är usel kvalitet men man kan urskilja bollen något sånär… och ljudet är okej. Rolig presentation i början av matchen och så intervju efteråt.

  Vad jag skulle betala för något ställe där man kan se alla WTA-matcher i HD. Kunde inte ens betala för eurosportplayer under US Open för att det inte gick att logga in längre och suppoten svarade inte ens.

 4. “Rätt väntat ändå va?”

  Mja, detta är det högst rankade motståndet Peterson mött och i sin första semi så förlusten var ju väntad, men trodde hon skulle ha lite mer att säga till om. Du får tänka på att hon har slagit Riske och spelat jämnt med Pliskova i år, så hon kan slå topp 50-spelare om hon har en bra dag.

  “Var väl ingen riktig WTA-tävling?
  Ingick väl inte i WTA touren?”

  Vet inte vad du menar riktigt men det stod WTA-reklam överallt, speakern snackade om att det var Petersons första WTA-semi och den är ju med på WTA:s hemsida.

 5. Den här tävlingen ingår i Wtaseries som är nivån under Wtatouren.
  Bra prestation ändå av Rebecca.
  Semifinal på Wtatouren ger 110 poäng och här fick Rebecca 57 poäng.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here