När når Rebecca Peterson topp 100?

11

Tänk att få halva året förstört pga skada och rehabperiod och sedan ändå vara rankad 150 vid årets slut. Det är rätt imponerande av Rebecca Peterson.

Thomas Johansson, idag aktuell som tränare för grekiskan Maria Sakkari, tror på Peterson.

– Hon är intressant både som person och spelare. Med rätt hjälp kan hon vara topp 80 till 100, säger Thomas Johansson i podden Fotfel.

Nu kom inte någon följdfråga varför Johansson tror som han gör, men Rebecca har ett spel som sticker ut och bryter mönstret med mycket spin på sin forehand. En övervägande majoritet på WTA-touren spelar flackt och är vana vid att bollen kommer i bekväm höjd. Det skiljer väldigt lite i nivå mellan den som är rankad exempelvis 100 mot den som är 150.

Det är kanske lite av det som Johansson är inne på med den erfarenhet han har av WTA-touren?

– Vissa tävlingar som jag var med på så blev jag förvånad över att vissa tjejer kunde ligga så pass högt som de gjorde. De gör en hel del bra på banan, men det är väldigt ensidigt jämfört med herrtennisen, säger Thomas Johansson i podden.

Inte mycket är kvar av året och det märks när vi summerar veckan. Det finns en del futuretävlingar och ITF:er kvar att spela och vi lär nog se ett och annat svenskt namn i lottningarna.

Föregående artikelFler internationella tävlingar 2018 – Kalmar får futureturnering
Nästa artikelJohanna Larsson byter tränare – han blir nästa coach

11 KOMMENTARER

 1. Skadades i början av nobember 2016, så borta i 8 månader. Nu finns det mängder av poäng att hämta 2018. Synd det inte kom någon följdfråga på varför han inte tror på mer än 80-100 =D. Känns ju helt klart som att det absolut finns mer kapacitet än så.

  Damernas grundomgång färdigspelad i elitserien. Notabelt att Viktorovitch vann alla sina matcher, 7-0. Hade Lister också gjort om hon spelat fler än fem matcher för hon var överlägsen i alla sina. Yudanov näst bäst på förstasingeln med 5-2. Yasar kom in sent och vann sina tre. Lövqvist imponerade med 5-2 och även Berlin med 5-1.

  Hilda Melander förlorade alla sina fyra matcher. Tror inte hon kommer att komma tillbaka på samma sätt som Allgurin gjort.

   • Aha, okej. Ja tråkigt att vissa drabbas av skador som förstör karriären. Hon var ju 311-rankad när sjukdomen kom för 3 år sedan och på väg uppåt.

 2. Mjahopp, händer inte så mycket internationellt nu. Men jag är imponerad av 2003:orna, tjejerna gjorde en del bra resultat i Norrköping, Mitteregger hade lite otur med lottningen som mötte vinnaren i andra omg. och var den som pressade henne klart mest.

  Killarna i den åldersklassen ser det riktigt lovande ut för, särskilt om man ser till bredden. Många som är ganska högt rankade eller har potential att bli det. Nu helsvensk singelfinal och seger även i dubbel i Norrköping, trots att de bästa inte ens var med.

  Även glädjande att se Caijsa Hennemanns comeback i Stavanger, fullständigt mosat sig fram till final i både singel och dubbel (med Zaar). Hon fick dessutom besegra polskan som hon slog i Masters, så inte helt simpel tävling.

 3. Lisa Zaar måste vara den svenskan som vunnit flest ITF titlar på junior nivå ? Nu vann hon med Cajsa i Stavanger. Hon har inte varit på topp i singel sista tiden, samtidigt som Cajsa inte spelat mycket…vilket var bra gjort av dem.

  • Du menar flest dubbeltitlar av de aktuella juniorerna eller? Hon och Viktorovitch tror jag (4). Zaar har ju varit skadad ett tag.

   Hennemann säger att hon inte haft några problem med axeln under veckan vilket bådar gott.

 4. Spännande att följa den nya generationen, för det handlar det om. Det är alltid svårt att jämföra årgångar rakt av, men många har nu ett annat upplägg som skiljer sig åt från tidigare generationer. Fyra månader utan riktig tennisträning och matcher och åka till Norge som förstaseedad och vara den som alla vill slå – den utmaningen hade fått många att backa ur. Och dessutom kunna leverera. Då har man något extra.

 5. Härlig seger för Lindell i Brasilien.
  47 segermatcher i år imponerar även om nästan alla är i futures.
  Kan bli förste svensk sedan Robin Söderling att vinna 50 matcher i maindraw på en säsong.

 6. Så kom den då seger nummer 50 för Christian Lindell.
  Riktigt stort då ingen sedan Robin Söderling klarat detta.
  Markus Eriksson har 45 segrar och 2 turneringar kvar.
  Kan också klara detta.
  Vore ju otroligt om 2 spelare klarade denna drömgräns.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här