Så slutade Sommartourens Masters

4

Sommartouren, med Masters i Värnamo, är över. När det ska avgöras visar det sig nästan alltid att det där med rutin och erfarenhet är av yttersta vikt.

Nationella tävlingar får nästan ingen uppmärksamhet alls och man kan fråga sig varför det är så. Med SweTennis har vi alltid försökt lyfta fram bredden och det är i samband med sådana här tävlingar som många medlemmar ute i klubbarna i landet får sin första kontakt med tennis på hög nivå.

Utan bredd är det svårt att få en bra spets och det är en nyttig erfarenhet för unga spelare att mäta sig med äldre och mer erfarna spelare. Så nog har Sommartouren en funktion att fylla?

Sommartourtabellen toppades av Ellen Allgurin och Lucas Renard och det var också de som var starkast i finalerna som spelades på söndagen.

Finaler:
Lucas Renard-Jacob Adaktusson 6-7, 6-0, 6-2
Ellen Allgurin-Hilda Melander 6-4, 4-6, 6-4

3-4:e plats:
Joel Gamerov-Robin Thour 6-3, 5-7, 5-10
Paulina Wulcan-Jacqueline Nylander Altelius 0-6, 2-6

5-6:e plats:
Arvid Nordquist-Ervin Eleskovic 7-6, 6-2
Rebecca Ehn-Sandra Örtevall 7-6, 3-6, 10-7

7-8:e plats:
Jakob Arvidsson-Ehn-Marcus Månsson wo (Månsson med ryggproblem)
Olivia Larsson-Jennifer Jussi 7-5, 3-6, 10-6

Klubbar som var representerade i Masters

SALK (Örtevall, Renard, Månsson)
Lidköpings TK (Ehn, Wulcan, Arvidsson-Ehn)
KLTK  (Allgurin, Melander)
Gefle TK (Jussi)
Ystads TK (Larsson)
Lidingö TK (Nylander Altelius)
Södertälje Pershagens TK (Nordquist)
Trollbäckens TK (Adaktusson)
Växjö TS (Thour)
Örebro TK (Gamerov)
Fair Play TK (Eleskovic)

Föregående artikelHar Robin Söderling fått Elias Ymer på rätt spår?
Nästa artikelMarkus Eriksson fortsätter leverera – årets andra titel i hamn

4 KOMMENTARER

  1. De bästa spelarna är ju sällan med regelbundet i sommartouren, dvs de spelar ju internationellt för det mesta. Men det är väl förhållandevis bra prispengar så det är bra för de som är med och speciellt för de yngre. Att Ellen skulle vinna var jag 95 % säker på, Nylanders tredjeplats var skrällen imo. Hon har spelat bra inhemskt i år, men får inte till det internationellt (spelare för lite på juniornivå iofs).

    Annars var väl det mest intressanta förra veckan hur bra det gick för 14-åringarna i Spanien. Ruggigt imponerad, det blev ju som SM i killklassen med 3 av 4 i semi svenskar. Bra av Wikander att ta sig till final i flickklassen (samt Persson i kvart), men Milicevic spelar bättre nationellt än internationellt just nu. Sen tog de ju dubbeln också, Milicevis/Wikander. Det ska bli väldigt kul att se den åldersgruppen om några år.

    Sen nästan lika negativt hur dåligt det gick i Kramfors G5:a för tjejerna. Jag sa att det såg ut som att bredden var bra under SM, men när 9 utländska spelare är med i första omgången och ALLA vinner så känns det inte riktigt så. Att Nelly Mezan som vann FS16 ute och Frida Bostrand som vann FS16 inne i år åker ut mot första utländska spelare är lite märkligt. De behöver nog spela mer internationellt för de är bättre än så egentligen.

    Jättekul att Peterson ska spela grand slam! Mindre kul att Eurosport Player har problem med sidan så att man kanske inte kan följa det i HD.

    Hur mycket får man för att kvala in Henrik? Hon har ju hyfsade chanser även mot Allertova.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här