”Annorlunda att vara kortast på banan”

0
Andreas Siljeström (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Andreas Siljeström (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Johan Brunström och Andreas Siljeström är framme i final vid challengerturneringen i Bangkok efter några meriterande segrar. Brunström som ofta brukar bilda par med ”korta” spelare” beskriver skillnaden att nu spela med fyrtornet Siljeström.

Demoliner/Nielsen i kvartsfinalen och bröderna Skupski i semifinalen. Det är ingen dålig nivå på dubbelklassen vid challengerturneringen i Bangkok. Det hindrar dock inte Brunström/Siljeström.

– Absolut bra segrar, säger Johan Brunström.

Johan Brunström (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Johan Brunström (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Annorlunda att vara kortast på banan

Johan Brunström har ofta tidigare haft sällskap av kortare spelare på banan. Exempelvis Jean-Julien Rojer (184 cm), Nicholas Monroe (177 cm), Raven Klaasen (180). Nu är situationen annorlunda.

– Lite annorlunda att vara kortast på banan men vi har gjort det bra.

Här gäller det i än längre utsträckning att fokusera på sina egna servegame.

– Här bygger vi ännu mer runt våra egna servegame eftersom det är bådas styrkor.

– Vi har litat på våra styrkor och servat oss igenom många svåra lägen så det är skönt. Skillnaden är väl framförallt räckvidden på nätet och att det kan komma ett ess lite när som helst, säger Johan och fortsätter med självinsikt:

– Vi är väl inte några breakmaskiner men vi tar hand om serven bra och kan hänga oss kvar i matcherna även om det andra inte skulle funka och är man med sent kan allt hända.

Ett typexempel var semifinalsegern mot Skupski/Skupski där svenskarna vann med 2-6 7-6 (7-2) 10-8. I finalen väntar nu tyskarna Kretschmer/Satschko som i sin semifinal vann med 11-9 i skiljeset.

Föregående artikelSeedat motstånd i Hobart för Johanna Larsson
Nästa artikelRenard och Eriksson inleder säsongen

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här