Brunström och Siljeström på samma bana igen – men på varsin sida

Johan Brunström (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Johan Brunström (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Johan Brunström och Andreas Siljeström har spelat bra på challengertouren. En tour som märkligt nog inte ger poäng till dubbelracet. Nu är båda spelarna i Montpellier för ATP-tennis. Fast i olika konstellationer där svenskarna möter varandra direkt.

 – När vi bestämde att spela i Bangkok så hade båda redan bestämt hela våren med andra partners, förklarar Brunström.

Efter framgången i Bangkok var det säkert många som hoppades att Johan Brunström och Andreas Siljeström skulle bli ett dubbelpar för evigt. Men som SweTennis berättade redan innan säsongen så var Johan Brunström tidigt på det klara med vilka han skulle spela med under de första månaderna av säsongen.

– Jag har varje vecka planerad med partners fram till grussäsongen förutom då som det blev denna veckan att jag inte kom in med den jag planerat och man bytte för onsite sign in.

Denna vecka bildar Brunström par med Ruan Roelofse medan Mateusz är Andreas Siljeströms partner. Inte heller under den närmaste tiden blir det något samarbete spelarna emellan.

– Nästa två veckor spelar jag med Mertinak, sedan Cherbourg med Nielsen, Davis Cup, Jönköping och Rananaa med Nielsen, berättar Brunström.

Räknas ej i dubbelracet

Johan Brunström har två challengertitlar under säsongen medan Andreas Siljeström har en. Trots det finns varken firma Nielsen/Brunström eller Siljeström/Brunström med på dubbelracets ranking, vilket kräver en förklaring:

– Tyvärr är det bara ATP 250, 500, 1000 och Grand slam som ger poäng till dubbelracet. Vet faktiskt inte varför för vore det som i pensionssystemet att bara ATP (därför inte Grand slam som är ITF) räknas så förstår jag, men nu när Grand slam räknas mot racet så vet jag inte motiveringen. Jag vet bara att det är så de räknar.

 

 

 

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.