Anette Munozova om att spela i Tunisien: ”Säkerheten har höjts en del”

Anette Munozova (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Anette Munozova (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Anette Munozova var en boll från att få spela sin första ITF-final i en 10 000-dollars. Istället vände fjärdeseedade Yana Sizikova till seger med 4-6, 7-6, 6-3.

– Jag hade en matchboll och på den gjorde hon nog matchens boll. Semin idag var väldigt lång. Många långa gem och bolldueller. Vi båda spelar rätt platt så duellerna var rätt tuffa. Varmt var det också, säger Anette Munozova.

Turneringen spelades i El Kantaoui i Tunisien, platsen där ett terrorattentat ägde rum den 26 juni 2015 på ett hotell. Utrikesdepartementet här hemma avråder tills vidare från icke nödvändiga resor till Tunisien, men turneringarna fortsätter vecka ut och vecka in i orten norr om Sousse.

– Jag har aldrig varit här förut, så jag kan inte säga att jag märker något speciellt då jag inte vet hur det var här innan. Jag har bara hört att säkerheten höjts en del sedan skjutningen på stranden, säger Munozova.

Tävlingarna i El Kanaoui avlöser varandra och pågår ända fram till veckan innan jul. Det här var första veckan i Tunisien för Munozova och det blev en händelserik sådan.

– Veckan började med att mitt flyg blev försenat, så jag blev ombokad till ett annat. På grund av det tappade de bort min väska, så måndag och tisdag hade jag bara mina rack och joggingskor att träna med. Jag fick låna lite kläder av olika spelare. Första två dagarna kändes rätt stressiga, säger Munozova som fick tillbaka väskan på tisdagseftermiddagen och sen hade både singel och dubbel på onsdagen.

Även Fanny Östlund var i semifinal idag. Men även där blev det förlust efter tre set. Det blev 6-4, 5-7, 4-6 mot Vivien Juhaszova.

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.