Bergevi: “Vill visa att college är rätt väg”

Filip Bergevi (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Filip Bergevi (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Åhussonen Filip Bergevi var en av de bästa i sin årgång, födda 1994. Redan 2012 skaffade han sig ATP-poäng och ranking, men istället för tävlande på futuren så valde han en annan väg.

– Jag har gjort två år nu på “Cal” (University of California) och har två år kvar, säger Bergevi och berättar att målet sedan är att nå Challenger- och ATP-nivån.

I Cal har han spelat andrasingeln i år och där prenumererar nu kompisen André Göransson på förstasingeln. Ytterligare en svensk finns i laget, Oskar Wikberg.

Både Bergevi och Göransson har varit framgångsrika här hemma på sommartouren. Tyvärr var Göransson tvungen att åka tillbaka innan Masters började.

– Jag åker på tisdag och börjar redan på onsdag, säger Bergevi.

Både Göransson och Bergevi fanns med i ATP-kvalet i Båstad i juli. Göransson var snubblande nära att nå kvalfinalen. Han slog dubbelspecialisten Robert Farah, men föll sedan i en jämn tresetare mot Maxim Dubarenco (4-6 i skiljeset).

Hur är det att komma hem på sommaren? Är det risk att man glöms bort?

– Ja, lite är det så. När man kommer hem vill man gärna visa att college är rätt och att man kan ta den här vägen också. Jag försöker prata väl om college. Jag hoppas att fler väljer den här vägen, säger Filip Bergevi.

Hur ser veckorna ut?

– Vi väljer kurser vi vill läsa själva. Vi tränar fys tre gånger i veckan, har privat träning två gånger i veckan och tränar med laget varje eftermiddag.

Hur ser säsongen ut?

– Vi spelar bara på hardcourt. Det är individuella tävlingar fram till november. Sedan är det ett uppehåll, men i januari börjar lagtävlingen. Och det är den som är roligast, säger Bergevi.

Det är lagtävlingen som påminner om det vi här hemma har som bild av collegeidrott. En hel del publik och mycket engagemang. Och som vi i Sverige också har möjlighet att ta del av.

– Nästa säsong har vi kameror på alla banor också, säger Bergevi.

Under WTA-turneringen i Båstad fanns Bergevi på plats och stöttade flickvännen Rebecca Peterson. Rebecca har redan åkt till USA för att förbereda sig för kvalet till US Open.

– Jag hade gärna varit på plats då, säger Bergevi som dock är upptagen med resa och att själv ta sig till Kalifornien tisdag och onsdag.

– Men vi har tränat ihop en del i veckan och det ser bra ut. Jag hoppas att det lossnar och att hon får en bra lottning, säger Bergevi.

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Fler artiklar

Vecka 43 | Två W15-tävlingar väntar i Stockholm

Ellen Allgurin gör comeback på den internationella scenen.

Vecka 42 | Fokus på Stockholm Open

Vad kan en formtoppad Mikael Ymer hitta på i Stockholm Open? Och hur är statusen på Elias Ymer efter skadeuppehållet?

Rebecca Petersons succéturné i Asien – vann sin andra WTA-titel

Besegrade Heather Watson i finalen i Tianjin.

Mikael Ymer tog sin fjärde challengertiteln

Efter en segersvit på tolv raka matcher stod han som segrare i challengerturneringen i Mouilleron le Captif i Frankrike.

Vecka 41 | Peterson i WTA Tianjin

"Pim-Pim" spelar förkval till kvalet till Stockholm Open.