Då: Depression – Nu: Davis Cup-spelare

0
Daniel Windahl (Foto: Jacob Johannesson/SweTennis)
Daniel Windahl (Foto: Jacob Johannesson/SweTennis)

En vecka innan jul gick Daniel Windahl ut och berättade för SweTennis att hans 2015 präglats av en depression. Några månader in på 2016 är han uttagen för singelspel i Davis Cup borta mot Ryssland.

– Man trodde ju aldrig detta skulle ske, säger Daniel Windahl.

Daniel Windahl har varit utropstecknet i en annars ganska dyster säsonginledning på 2016 för svenskarna. Nu belönas Daniel med en plats i Davis Cup-laget där det mesta talar för att han blir svensk singelspelare.

– Jag, Mackan och Isak gör upp om singlarna och sedan får vi se om Elias blir frisk, säger Windahl.

Daniel berättade i julas här på SweTennis om ditt dystra 2015 som präglades av en depression. Då fick han panik av att blott visa upp sig på banan. Nu ska han spela Davis Cup inför en något större publik i Ryssland.

– Man trodde ju aldrig detta skulle ske. Jag lärde mig enormt mycket av den perioden och det är också den som fått mig att inse andra saker som jag annars inte hade insett.

Många berömde hans mod att prata ut om problemen.

– Att man fick prata ut om sin jobbiga period underlättade väldigt mycket. En karriär går aldrig spikrakt upp utan man kommer att ha motgångar och av dem måste man lära sig. Det ska i alla fall bli grymt kul att få vara med och kämpa mot ryssarna och jag ska göra allt jag kan.

Nu väntar matcher i bäst av fem set. Något som inte tillhör det vanliga precis. Klarar Daniel det?

– Jag vet att jag har en otroligt stark kropp och jag tror absolut att jag kommer klara av det. Då när jag inte spelade tennis körde jag mycket fys och byggde upp min kropp.

Läs mer: ”Jag var inne i en rätt djup depression”

 

Föregående artikelIngen Elias Ymer – Windahl med som singelspelare
Nästa artikelDe får wildcard till Jönköping

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här