Efter ett besök på akuten – Lister lyckades försvara titeln i Ystad

0
Cornelia Lister (Foto: Jacob Johannesson/SweTennis)
Cornelia Lister (Foto: Jacob Johannesson/SweTennis)

Sviterna efter en rejäl magsjuka kunde ha ställt till med mycket problem för Cornelia Lister, men när veckan var över i Ystad stod hon där istället med ännu en vunnen dubbeltitel.

I förra veckan var Lister i kvartsfinal i Maribor, men matchen slutade illa kvickt pga magsjukdom. Det var flera andra i turneringen som också blev sjuka.

– Jag blev riktigt magsjuk och klarade precis att ta mig hem därifrån, men fick åka direkt till aktuen då jag varken druckit eller ätit på fyra dagar, säger Cornelia Lister.

Det blev ett sjukhusbesök i Sverige och det var förstås inte den bästa uppladdningen inför Ystads 25000-dollars. I singel tog det stopp i andra omgången.

– All min energi gick åt första dagen då jag vann singel och dubbel, men dagen efter hade jag inget mer att gå på, säger Lister.

Dubbel är inte lika krävande och där kunde Lister försvara titeln från i fjol, nu med Nina Stojanovic. I dubbel är Lister rankad 208 och det här var den femtonde titeln i karriären och den tredje i en 25:a.

– Är lättad över att jag ändå krigade och orkade med att spela dubbel och försvara titeln. Nu har jag några dagar att återhämta mig på så jag kan göra det bra i Helsingborg.

I Helsingborg blir ännu en ny partner. Lister spelar med ryskan Anna Morgina för första gången.

Föregående artikelTufft för Johanna Larsson – så blev lottningarna i Wimbledon
Nästa artikelSå nära Wimbledon – Peterson förlorade match och lottdragning

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här