Efter ett besök på akuten – Lister lyckades försvara titeln i Ystad

Cornelia Lister (Foto: Jacob Johannesson/SweTennis)
Cornelia Lister (Foto: Jacob Johannesson/SweTennis)

Sviterna efter en rejäl magsjuka kunde ha ställt till med mycket problem för Cornelia Lister, men när veckan var över i Ystad stod hon där istället med ännu en vunnen dubbeltitel.

I förra veckan var Lister i kvartsfinal i Maribor, men matchen slutade illa kvickt pga magsjukdom. Det var flera andra i turneringen som också blev sjuka.

– Jag blev riktigt magsjuk och klarade precis att ta mig hem därifrån, men fick åka direkt till aktuen då jag varken druckit eller ätit på fyra dagar, säger Cornelia Lister.

Det blev ett sjukhusbesök i Sverige och det var förstås inte den bästa uppladdningen inför Ystads 25000-dollars. I singel tog det stopp i andra omgången.

– All min energi gick åt första dagen då jag vann singel och dubbel, men dagen efter hade jag inget mer att gå på, säger Lister.

Dubbel är inte lika krävande och där kunde Lister försvara titeln från i fjol, nu med Nina Stojanovic. I dubbel är Lister rankad 208 och det här var den femtonde titeln i karriären och den tredje i en 25:a.

– Är lättad över att jag ändå krigade och orkade med att spela dubbel och försvara titeln. Nu har jag några dagar att återhämta mig på så jag kan göra det bra i Helsingborg.

I Helsingborg blir ännu en ny partner. Lister spelar med ryskan Anna Morgina för första gången.

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Fler artiklar

Vecka 38 | Hur följs en svensk succévecka upp?

Hur blir Rebecca Petersons reaktion efter första WTA-titeln? Kan Markus Eriksson ta med sig positiv energi från Davis Cup till challengern i Biella?

Historisk seger för Rebecca Peterson

Vann karriärens första WTA-titeln i Nanchang i Kina.

Fanny Östlund vann W15 Kairo

Tredje ITF-titlen i karriären.

Davis Cup: Sverige-Israel 3-1

Avgörs i Kungliga tennishallen fredag och lördag.

Vecka 37 | Rebecca Peterson seedad i WTA Nanchang

Förutom Davis Cup riktas vårt fokus mot Asien denna vecka.