Fanny Östlund vände trenden i Turkiet

Fanny Östlund (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Fanny Östlund (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

En final, andra omgången och en semifinal. Det blev Fanny Östlunds facit efter tre veckor i Antalya och spel i tre 10 000-dollars. Det har tagit henne upp på bästa rankingen hittills, 797.

– De här tre veckorna har varit otroligt givande för mig och känner att det jag har jobbat för börjat ge resultat. Bra känsla att veta att jag är på rätt väg, så nu gäller det att ånga på, säger Fanny Östlund.

Sista matchen i Antalya den här gången blev semifinalen mot Vivien Juhaszova. Där blev det förlust med 6-4, 5-7, 4-6. Juhaszova vann idag finalen och hon har tidigare varit rankad runt 500-strecket.

– Det var en riktigt tight semi, nästan tre timmar lång. Men matchen var rätt så bra, stundtals grymt spel av båda. Ibland kunde den ena ta kommandot mer än den andra, men det var riktigt surt att förlora såklart, säger Östlund.

Vad väntar framöver?

– Jag landade imorse i Stockholm och nu blir det två veckors träning. Sedan har jag anmält mig till både Grekland och Turkiet, så har inte bestämt mig ännu vilken jag väljer att spela två veckor. Sedan är det såklart de två tävlingarna på hemmaplan som gäller.

 

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.