Hilda Melander tillbaka på banan – började med vinst

0
Hilda Melander (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Hilda Melander (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Efter operation och åtta månader lång frånvaro gjorde Hilda Melander ett test i juni, men idag var det dags för den riktiga comebacken. Det blev vinst i öppningsomgången i Bol, Kroatien ($10K).

– Det är väldigt kul att vara tillbaka. Jag känner att jag är lite matchovan, men det kommer ju med tiden. Det är bara att jobba på och njuta av att jag kan spela, säger Hilda Melander.

Hilda var rankad 311 i augusti förra året, en toppnotering. I oktober blev det ett abrupt slut på säsongen då hon fick åka hem i förtid från tävlandet i Australien. Det blev en knäoperation och i juni gjorde ett försök att börja tävla igen. Från och med den här veckan är Hilda utan rankingpoäng.

– Ystad var mer att test för att se var jag låg. Jag kände att det var för tidigt att tävla, men det var väldigt skönt mentalt att få reda på det. Det började bli lite otåligt, säger Melander.

Hur har tiden varit efter det?

– Sedan Ystad har det i början varit mycket fokus på fys och nu dom senaste veckorna mer tennis.

Nu är det full fokus på Bols 10 000-dollars. Det blev vinst för sjätteseedade Hilda mot tyskan Martinovic med 6-3, 6-0. I andra omgången väntar kvalspelaren Seone Mendez. Vinst blev det också i dubbeln i eftermiddag ihop med Anna Turati.

Efter detta väntar dubbel-SM och ”10:orna” på hemmaplan i Sverige.

Föregående artikel”Ser honom som ett fantastiskt bollplank”
Nästa artikelChallenger Istanbul: Elias Ymer till kvartsfinal

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här