Intressant säsongstart av Appelgren: ”Det är ett tufft startfält”

Daniel Appelgren (Foto: Jacob Johannesson/SweTennis)
Daniel Appelgren (Foto: Jacob Johannesson/SweTennis)

Daniel Appelgren tog vara på chansen i Glasgow och som lucky loser vann han i första omgången mot Ewan Moore med 6-3, 3-6, 6-1.

Den unge britten såg dock ut att ha momentum när han fick med sig ett servegenombrott i direkt i tredje set.

– Jag kände att jag hade bra kontroll på matchen fram tills mitten av andra. Då höjde han sig ordentligt. Tror det var för att han började komma in i tempot lite för mycket mycket. När jag blev breakad i tredje började jag mixa upp spelet lite mer och då gick det lika lätt som i första set, säger Daniel Appelgren.

Den 19-årige boråsaren bytte nyligen bas och håller numera till på Good to Great och kanske är Appelgren en av de mest spännande svenskarna just nu. Han är rankad 827 och då ska man komma ihåg att han tog sina första rankingpoäng först i augusti. Han har således inga som helst poäng att försvara fram tills dess.

Hade matchbollar mot Liam Broady

Glasgow-futuren är årets första turnering för Appelgren. Där fick han svårast möjliga lottning i kvalet där han fick möta 313-rankade Liam Broady i kvalfinalen. Med sin ranking är nu Broady förstaseedad också i huvudturneringen och man ska veta att Broady mestadels spelade challengers förra året. Normalt sett en mycket svår motståndare för vilken svensk spelare som helst, men Appelgren var väldigt nära att besegra Broady.

– Ja, jag hade fem matchbollar, säger Appelgren som förlorade skiljesetet med 5-7.

Men även om det blev förlust i kvalfinalen, så fick Appelgren chansen ändå. Som lucky loser och nu är han i andra omgången.

Många har höjt på ögonbrynen över kvaliteten på futuretävlingen i Glasgow. Många tävlande, som exemelpvis Broady, har spelat mer challengers än futuretävlingar under senaste åren.

– Det är ett väldigt tufft startfält, precis som du säger, men det brukar vara det i början av året. Sen kanske det inte brukar vara riktigt så här tufft. Det vet jag faktiskt inte. Det är jag tillsammans med GTG som lagt upp mitt schema, säger Appelgren.

Appelgren möter i andra omgången femteseedade Scott Griekspoor, som besegrade Patrik Rosenholm i sin första match.

 

 

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.