Patrik Rosenholm: “Har tagit ett tag att komma tillbaka sen skadan förra året”

Patrik Rosenholm hade ingen lätt lottning i 25000-dollarsturneringen inomhus i franska Mulhouse, men efter ett par meriterande vinster blev det semifinal och ett bra formbesked.

– Jag har spelat bra inomhus under de senaste åren förhoppningsvis kan det hålla i sig och jag kan prestera bra i våra svenska tävlingar och resten av säsongen, säger Patrik Rosenholm

Med en högre prissumma blir det också ett tuffare startfält. Rosenholm besegrade fjärdeseedade Peter Kobelt i första omgången. Därefter blev det vinster mot två formstarka spelare till som ligger en bit före på rankingen, Hugo Grenier och Romain Jouan. Men i semifinalen tog det stopp mot 434-rankade Raymond Sarmiento.

– Jag spelade inte lika bra i semin som i de andra matcherna. Tyvärr servade jag sämre och det gjorde att han lyckades bryta min serve flera gånger. Annars en av mina bättre tävlingar och framförallt kvartsfinalen där jag spelade felfritt i första set, säger Patrik Rosenholm.

Svårt att komma tillbaka i matchform

Rosenholm missade i stort sett hela förra sommaren, hösten och vintern på grund av skada. Comebacken skedde i februari i en future i Glasgow och sen har vi naturligtvis den fina prestationen och kvartsfinalen i challengern i Jönköping på näthinnan. Men sedan dess har det gått trögare.

– Jag känner att det har tagit ett tag att komma tillbaka sen skadan förra året. I Jönköping gjorde jag bra ifrån mig och i slutet på grussäsongen, i Finland, spelade jag också bra och fick med mig en vinst i dubbel, en final i dubbel samt en semi och en kvart i singel, men annars har det tyvärr inte gått lika bra som jag hoppats på.

Inga poäng att försvara i höst

Nu är inomhussäsongen igång och där brukar Rosenholm var stark. Eftersom han inte spelade alls förra hösten finns förutsättningar för att ta en del placeringar på rankingen.

– Jag har inga speciella förväntningar inför inomhussäsongen utan fokuserar på att varje dag göra mitt bästa och fokusera på att bli lite bättre hela tiden. Den här semifinalen i Frankrike var min första i en $25000+H och jag ser det som ett steg i rätt riktning och ett tecken på att jag är en bättre tennisspelare nu än tidigare, avslutar Rosenholm.

Senaste

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.

Linus Carlsson Halldin och Olivia Malm vinnare i JSM

Tvillingarna Wallin vann U21-SM.