”Spelar jag från bakplan så kräver väl publiken pengarna tillbaka”

0

Kings of Tennis står för dörren. Sex spelare gör upp och fem av dem fanns på plats vid onsdagens presskonferens. Något som lockade betydligt fler besökare än vad tennisrelaterade presskonferenser i Sverige brukar göra. Den som syntes och hördes mest var Pat Cash och den som höll lägst profil var belgaren Xavier Malisse.

– För mig är det bara en ynnest att vara här, sa Xavier Malisse till Swetennis.

När presskonferensen på Radisson Blu Waterfront inleddes så fanns en trio svenskar samt belgaren Xavier Malisse på plats på podiet. Det dröjde tills Pat Cash stövlade in innan Malisse fick internationellt sällskap.

– Visst var det bra träning att lära sig svenska, skrattade Malisse till Swetennis efter presskonferensen och fortsatte:

– Jag förstod en del. Min bror hade en svensk tränare som ung och han förstod 60 % av den flamländska dialekten vi pratar, men angående motsatt riktning är det inte riktigt så.

Xavier Malisse (Foto: Sebastian Gustafsson/SweTennis)
Xavier Malisse (Foto: Sebastian Gustafsson/SweTennis)

Sex spelare i olika åldrar deltar i Kings of Tennis. Samtliga med den gemensamma nämnaren att de har ett minst sagt vinstrikt förflutet som tennisspelare. Med tre svenska hemmaspelare och Pete Sampras samt Pat Cash i startfältet så är det naturligt att Malisse är den som får minst medial uppmärksamhet av sextetten.

– Jag är förstås medveten om att de andra har bevisat betydligt mer än vad jag har. Jag menar, Mats har Grand Slam-titlar, Pat Cash och Pets Sampras är legendarer. För mig är det bara en ynnest att vara här.

Cash försenad och skojfrisk

Pat Cash anlände tio minuter in på presskonferensen i och med att hans flyg var försenad. Det var dock en skojfrisk Cash som snabbt tog över taktpinnen bland trion svenskar och en relaxad belgare.

– Jag kom precis från London och det är ju inte så långt. Jag är redo att spela även om det känns som att varje gång jag går ut på banan så har banan blivit större, sa Cash till det samlade pressuppbådet.

– Mot Mats kanske jag borde spela från bakplan, men då skulle nog publiken kräva pengarna tillbaka.

Turneringen är förstås inte på blodigt allvar vilket den på banan förr så hetlevrade Malisse bekräftar för Swetennis:

– Jag blir inte arg på banan längre.

Okej, då ska jag inte titta på det…

– Haha, jag skrattar istället, jag skrattar på banan nu. Vi skämtar och har kul. Självklart vill man fortfarande vinna men jag kommer inte krossa något racket. Jag tror inte det skulle vara så bra, skrattar Malisse.

Spelprogram, Kings of Tennis:

Kvartsfinaler: Thomas Enqvist-Magnus Larsson och Pat Cash-Mats Wilander.

Semifinaler: Enqvist/Larsson-Malisse och Cash/Wilander-Sampras

Spelarkommentarer:

Malisse: Jag är alltid den yngste i de här turneringarna. Det viktigaste är att spela bra matcher så att publiken kan njuta och skratta ihop och vända hem lyckliga. En del av spelarna är 15 år äldre än mig och det är väl därför jag är här.

Larsson: Jag har sett framemot mötet med Thomas sedan lottningen. När jag ringde honom så svarade han inte. Han visste lottningen två veckor innan mig men jag har kämpat mig ikapp tror jag. Vi har spelat mycket ihop genom åren. Man vet var bollen kommer men det är svårt att göra någonting åt det.

Enqvist: Superkul att få chansen att spela här igen. Förra året var första gången jag fick vara med och spela. Som stockholmare är det speciellt att spela på hemmaplan. Som aktiv var Sthlm Open favoritturneringen och nu har jag bytt den till Kings of Tennis.

Cash: Jag och Mats har spelat många gånger genom åren och det är alltid en utmaning för mig. Jag kommer fram på nät och så passerar han mig eller så lobbar han mig. Det är alltid likadant. Men taket är lågt här så lobbarna kommer inte funka i år. Servar jag inte bra och spelar jag inte volley bra så är jag i stora bekymmer och så har det alltid varit.

Enqvist om Sampras: Pete servar fortfarande väldigt bra. Han har en så extrem naturlig serverörelse. Banorna här passar honom väldigt bra och det kommer bli svårt för oss att returnera hans servar. När han väl spelar så brukar han komma väldigt väl förberedd och jag tror han gör så också nu.

Wilander: Jag är inte nostalgisk. Man har ingen aning om hur man kommer att spela och då handlar det mindre om nostalgi. Nostalgiskt att träffas är det däremot. Taktiskt sett så spelar man precis som man alltid gjort. Förhoppningsvis kan man röra sig och slå in andraservarna. Det har jag på senare tid lärt mig att det kan vara bra. Jag tränade med Feliciano Lopez i Indian Wells så jag är förberedd.

 

 

 

 

 

 

Föregående artikel6-1, 6-0 – Ymer borta på 50 minuter
Nästa artikelMats Wilanders syn på svensk tennis

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här