EM i Klosters – så gick det för svensk del

Caijsa Hennemann, Melis Yasar, Erik Grevelius och Gustaf Ström var Sveriges hopp i Schweiz när EM för 18-åringar (födda 2000 eller senare) avgjordes i Klosters.

Tufft motstånd i EM och vi fick se tre svenska spelare som nådde tredje omgången i singel.

I dubbel gick Erik Grevelius och Gustaf Ström till final och det var väldigt nära mot det rumänska paret Jianu/Palosi. Det blev 6-7, 6-7.

Hela lottningen finns här

Första omgången:
Gustaf Ström – Roni Rikkonen (FIN) 6-0, 6-1
Erik Grevelius BYE

Melis Yasar-Saara Orav (EST) 6-3, 6-3
Caijsa Hennemann [15] BYE

Andra omgången:
Gustaf Ström – Filip Cristian Jianu [2] (ROU) 7-6(2) 6-3
Erik Grevelius – Martim Leote Prata (POR) 7-6, 6-7, 6-2

Melis Yasar – Clara Tauson [1] (DAN) 1-6, 2-6
Caijsa Hennemann [15] – Ruxandra Schech (GER) 6-0, 6-0

Tredje omgången:
Erik Grevelius – Luca Staeheli (SUI) 2-6, 3-6
Gustaf Ström – Louis Herman (BEL) 4-6, 7-5, 5-7
Caijsa Hennemann – Yuliya Hatouka (BLR) 6-7, 7-6, 2-6

 

 

10 KOMMENTARER

 1. Sådär, då vann alla fyra sina första matcher i alla fall. Hennemann nollade sin motståndare så verkar vara i form iaf.

  Men nu börjar sållningen.

 2. Andreas/
  Jag är fascinerad över ditt stora intresse för svensk tennis och det är tydligt att du följer alla spelare med stort engagemang. Läste dock i en tidigare nyhet att du inte är involverad i spelarna och inte heller är på plats på tävlingarna.

  Jag kan då inte förstå hur du kan påstå så mycket saker om spelarnas matcher när du inte ens sett matchen. Du ser några siffror på nätet och skriver att spelare är ”i form”, ”har en svacka”, ”ser starka ut” osv. Du lyckas till o med skriva att en spelare var nervös i början på matchen. En match du inte ens har sett.

  Det är många faktorer som påverkar en match. Att då ENBART ha siffror på itftennis.com som källa för de analyser du gör är något märkligt anser jag.

  ”Nu börjar sållningen”. Vad vill du åstadkomma med såna kommentarer? Detta är juniorer vi pratar om. Bespara oss ditt tyckande kring deras matcher. Om du vill skriva om juniorers resultat så skicka sms till någon likasinnad.

  • Jag vill inte åstadkomma något, jag menar att jag räknar med att matcherna blir svårare nu. Det är inget personangrepp, och om de är 17 eller 18 år spelar ingen roll för min frihet att tycka till om vad jag tror.

   Detta är ett öppet internetforum. Man behöver inte ha åkt till Holland för att titta på en match live eller vara förälder för att kunna kommentera att man tycker en spelare ser stark ut, det är ju ett absurt tänkande. Om du bara vill ha kommentarer från tennistränare och spelare som är personligen involverade i spelarna, så förstår jag inte varför du hänger här? Det står dig också helt fritt att inte läsa mina “analyser”. Däremot har du ingen rätt att säga till mig vad jag får och inte får skriva, så lägg ner det.

   Jag skriver här för att det finns vissa andra här som också tycker det är kuil att snacka tennis. Sen att det även finns vissa som av okänd anledning verkar ha problem med det och feltolkar mina avsikter som att jag är ute efter att skada är inte mitt problem.

 3. I princip alla kommentarer och svar är anonyma, vilket gör att man får räkna med att mycket som skrivs kommer väcka känslor. Så länge det inte är några personangrepp fungerar det, men visst är det ibland på gränsen. Det känns ändå som de flesta vill svensk tennis väl, och syftet är nog inte att göra någon illa. Kan hålla med om att någon som ofta kommentera här har väldigt tydlig bild på hur allt fungerar, utan att egentligen har någon som helst koll på dagens tennis eller på individerna som spelar. Så fort en spelare med lägre ranking förlorar är det en skräll och favoriten har spelat dåligt. Det är just dessa kommentarer som gör att man inte reagerar på det som skrivs, då det tydligt visar att personen bakom inlägget inte har särskild stor kunskap om idrotten. Eftersom jag själv är värdelös på att hitta var och när någon spelar och hur det går för våra bättre tennisspelare, tycker jag att swetennis gör ett fantastiskt bra arbete. Att sedan några väljer anonymt att kommentera nyheterna har ingen större betydelse.

  • “Så fort en spelare med lägre ranking förlorar är det en skräll och favoriten har spelat dåligt”

   Om du menar mig så är det inte så jag resonerar och jag har även svårt att förstå hur du drar den slutsatsen. Någon sa att det var dåligt av Björklund att förlora mot Salden för att hon var 900-rankad, jag sa att Salden är bättre än sin rankning och var inte förvånad. För att ta ett av många exempel.

   Hade någon resonerat på det sättet så hade jag dock hållt med om att personen inte har särskilt stor kunskap om tennis, men jag gör det då inte.

   Man kan lära sig mycket om spelarnas förmåga baserat på enbart statistik och resultat, underskatta inte den informationskällan. Hade jag kunnat kolla på fler matcher hade jag gjort det, tyvärr sänds det väldigt lite från turneringar på lägre nivå.

   • Hmm, på Tennis.se skriver man att Hennemann åkte mot 15-seedade Hatouka.. men det var ju snarare Hennemann som var 15-seedad. Lite märklig miss.

    Nytt dubbelradarpar på gång i Ström/Grevelius :)? Det borde väl ge en del poäng också även fast det är dubbel.

 4. Riktigt dåligt med personangrepp!
  Vad är det för fel på människor?

  Själv tycker jag att det är en rad bra tennisspelare från Sverige på gång.
  Det gäller bara att vänta i 4-5 år så får ni se nya världsstjärnor på damsidan.

  Men nu är det Osuigwe, Kostjuk och Zjuk som är på gång.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste

Vecka 49 | Första veckan i december – här hittar du svenskarna

Caijsa Henneman, Marina Yudanov, Julita Saner, Maja Radenkovic och Simon Yitbarek är några som tävlar i veckan.

Storseger för Fair Play TK i finalen

Upsala TK utan sin etta Fanny Östlund var utan chans i finalen.

Fair Play TK och GLTK möts i SM-finalen

Den sista omgången i herrarnas elitserie spelades i fredags.

Spelschemat för 2020 börjar bli klart

Enligt tennisförbundets stomkalender är följande tävlingar bekräftade...

Fair Play TK och Upsala TK möts i SM-finalen

Damernas elitserie är färdigspelad. Individuellt imponerade Fanny Östlund mest.