Ana Ivanovic siktar högt

Ana Ivanovic (Foto: Tatiana - https://www.flickr.com/photos/kulitat/ - CC BY-SA 2.0)
Ana Ivanovic (Foto: Tatiana – https://www.flickr.com/photos/kulitat/ – CC BY-SA 2.0)

Ana Ivanovic vill nå längre i Grand Slam-turneringarna under 2015, men hur? Hon är en av flera stjärnor som spelat i den asiatiska jippoligan IPTL under den period som normalt är vilo- och uppbyggnadsperioden för spelarna.

– Jag vet att en del har haft frågetecken varför spelare deltar i sådant här under ”off-season”, säger Ivanovic på sin hemsida.

Att Ivanovics indiska team ”Indian Aces” vann turneringen har inte väckt någon större uppmärksamhet. IPTL pågick ändå under nästan tre veckor från slutet av november fram till mitten av december. Ivanovics ordinarie säsong var dessutom lång och avslutades i Singapore och WTA-slutspelet i slutet av oktober.

[su_pullquote align=”right”]
Ana Ivanovic
Född: 6 nov 1987 (Belgrad)
Bor: Bern, Schweiz
Längd: 184 cm
Vikt: 69 kg
Ranking: 5[/su_pullquote]

Den förra världsettan (2008) hade ett bra 2015 och tog sig upp till plats 5 på rankingen efter att ha spelat 79 tävlingsmatcher under året.

– Större framgång i Grand Slam-turneringarna under 2015 är mitt största mål, säger Ivanovic till The Telegraph.

Ivanovic var i final i Franska Öppna 2007 och i Australian Open 2008, men har radat upp dåliga resultat i de stora turneringarna sedan dess. I stora sammahang har Ivanovic varit notoriskt svag, något hon är väl medveten om.

2014 var en kvartsfinal i Australian Open bästa resultatet. Hon floppade i US Open, utslagen redan i den andra omgången av Karolina Pliskova. I Wimbledon och Franska Öppna tog det stopp i tredje omgången. Det här var ändå under ett år som i övrigt var framgångrikt.

Faktum är att Ivanovic, som den världstjärna hon anses vara, bara överlevt fjärde omgången två gånger sedan finalen i Melbourne 2008.

– Damtennisen har förändrats sedan dess. Bredden nu, jämfört med 2008, är mycket större, menar Ivanovic.

Frågan kvarstår – kommer spelet i december i IPTL att påverka säsongen 2015 och är Ivanovic med flera bättre, eller sämre, förberedda för den säsong som kommer?

 

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.