Angelique Kerber i sin första GS-final – möter Serena Williams

0
Angelique Kerber (Foto: Tatiana – https://www.flickr.com/photos/kulitat/ – CC BY-SA 2.0)
Angelique Kerber (Foto: Tatiana – https://www.flickr.com/photos/kulitat/ – CC BY-SA 2.0)

28-åriga Angelique Kerber är framme i sin första Grand Slam-final efter seger i två raka set mot sensationen Johanna Konta. Kerber ställs mot Serena Williams, som inte hade några bekymmer mot Agnieszka Radwanska.

– Jag ser fram emot att möta Serena. Jag måste spela min bästa tennis för att ha en chans, men jag har inget att förlora och ska försöka njuta av finalen, sade Kerber i banintervjun.

Angelique Kerber har varit en topp 10-spelare de fyra senaste åren. När man ser hennes spel förundras man varje gång över att hon inte nått några större framgångar i de stora sammanhangen.

Hon var i semifinal i US Open 2011 och Wimbledon året därpå, men sedan dess har hon bara nått en kvartsfinal. Fram tills Melbourne i år. Men Kerber var riktigt illa ute redan i första omgången mot Misaki Doi. Underläge 6-7, 6-6 och 5-6 i tiebreaket och i det läget var Kerber bara en boll från att bli utslagen.

Kerber besegrade Konta med 7-5, 6-2. Williams besegrade Radwanska med 6-0, 6-4. Radwanska vann bara sju bollar i första set, som tog drygt 20 minuter att genomföra.

Föregående artikelKLTK nästa anhalt för Ellen Allgurin
Nästa artikelGlädjebeskedet: Stortalang blir svensk

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här