Azarenka fick börja om – lärde sig fotarbete på nytt

0
Victoria Azarenka (Foto: Tatiana – https://www.flickr.com/photos/kulitat/ – CC BY-SA 2.0)
Victoria Azarenka (Foto: Tatiana – https://www.flickr.com/photos/kulitat/ – CC BY-SA 2.0)

Victoria Azarenka har ägnat försäsongen åt att omprogrammera kroppen. Ideliga fotproblem hade fått henne att röra sig helt fel, allt för att kompensera för den smärta som skadan orsakade.

– Jag har haft problem med min fot så länge jag kan minnas, säger Azarenka till Herald Sun.

För att undvika smärtan hade kroppen ställt in sig på att också undvika vissa rörelser och ett naturligt rörelseschema blev ett allt mer onaturligt och mindre effektivt.

– Utmaningen under försäsongen har varit att lära mig den här rörelsen på nytt. Det svåraste med att flytta på fötterna är inte bara att göra det på rätt sätt, utan också att vara smidig och snabb. Jag måste kunna röra mig snabb fram och tillbaka, från sida till sida och växla riktning snabb – samtidigt som jag slår på bollen och inte tappar fokus, säger Azarenka.

Den före detta världsettan halkade ner till plats 22 under 2015 och inleder säsongen i Brisbane. Där börjar hon mot en kvalspelare men kan redan i andra omgången få möta förstaseedade Simona Halep.

Azarenka brukar vara stark i januari och har vunnit Australian Open två gånger. Hon har också vunnit både i Sydney och Brsbane.

KÄLLAHerald Sun
Föregående artikelHelmi och Garpered vinnare i SALK Open
Nästa artikelFrån KLTK till SALK – Susanne Celik byter team

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här