”Fick beskedet via SMS” – Haleps sparkade tränare bryter tystnaden

Simona Halep meddelade via sitt Facebookkonto att samarbetet med belgiske tränaren Wim Fissette skulle avbrytas i förra veckan. Nu talar belgaren ut om uppbrottet.

 – Jag fick beskedet via SMS, säger han.

 

Simona Halep har en fin säsong bakom sig. Därför kom beskedet att hon skulle bryta samarbetet med Fissette som hjälpt henne sedan i februari som en chock. Så också för Fissette själv som inte fick beskedet muntligt ens.

– Hon meddelade att vi inte skulle fortsätta arbeta tillsammans via SMS, på samma sätt som hon gjorde med sina förra två tränare, säger Fissette till den belgiska tidningen Sport och fortsätter:

– Simona har inte vågat drömma.

Fissette ger sedan en övergripande bild över deras relation under deras nio månader. En tid som bland annat räckte till en Parisfinal.

– Kommunikationen var svår. Det var inte lätt för henne att arbeta med en utländsk coach. Dessutom kunde jag inte alltid resa till Bukarest och hon var tvungen att betala för det de gånger jag gjorde det.

Belgaren återkommer ofta till skillnaderna i språket.

– Hon var inte bekväm med den situationen. Jag kände att hon och hennes omgivning ville ha en rumänsk tränare så de kunde prata deras språk. Jag tror hon har blivit påverkad mycket av sin omgivning och det känns som allt glömts snabbt. Tiden får utvisa om hon fattat rätt beslut, men jag tror att vi tillsammans kunde tagit steget till en Grand Slam-titel.  Jag tyckte att vår säsong var väldigt bra och ville fortsätta.

Fissette tror också att framgångarna för rumänskan kan ha satt sina spår.

– Hon har gått från en blyg flicka till att vara en världsstjärna . Hon har upplevt många nya saker och för någon som henne är det inte lätt att hantera sådana situationer och fatta rätt beslut.

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.