För femte gången i karriären – Johanna Larsson är i WTA-final

4

Veckan före en Grand Slam brukar ofta bjuda på överraskningar. Det var nog få som hade tippat att Johanna Larsson skulle ta sig till final i Nürnberg.

Överraskande är det också eftersom Larsson inte fått med sig så många segrar i år och tappat på rankingen. Men som så många gånger förr reste sig Larsson och kommer nu att få spela sin femte WTA-final i karriären.

Larsson har fram till i år inte gjort några resultat i Nürnberg och åkte ut i första omgången de två senaste åren.

Larsson besegrade femteseedade Begu i första omgången då rumänskan gav upp när Larsson hade ledningen med 6-4, 3-3. I andra omgången krossades McHale med 6-3, 6-0. I kvartsfinalen var Kristyna Pliskova favorit till segern, men även här svensk seger efter tre set (5-7, 7-5, 6-4).

I dagens semifinal vände Larsson igen underläge till seger. 4-6, 6-3, 6-1 blev det mot Siniakova, som hade känningar i höger lår men inte värre än att hon kunde fullfölja matchen veckan innan Franska Öppna. Siniakova är också en humörspelare. Larsson spelade bra på de viktiga bollarna och Siniakova svarade mest med uppgivenhet.

Senast Larsson var i final, och vann, var i Båstad 2015. Där kom också den hittills enda titeln. Det har också blivit finaler i Båstad 2011 och 2013 samt en i Portoroz 2010.

I finalen väntar någon av Alison Riske eller dubbelpartnern Kirsten Flipkens.

Föregående artikelElias Ymer och Rebecca Peterson en match från Franska Öppna
Nästa artikelEfter kvalsuccén – fyra svenskar får spela Franska Öppna 2018

4 KOMMENTARER

  1. Sag bara bollarna som visades pa WTAs twitter feed, men visst har Johannas backhand blivit mycket bättre? Av det som visades spelade hon som vanligt med mycket toppspinn och variation, sag väldigt bra ut. An sa lange idag har Ymer och Peterson kvalat till huvudturneringen i RG, och Larsson gatt till final i singel i Nurnberg :o) Och da har vi anda bade Larsson och Lister kvar i dubbel i Nurnberg.

  2. Riktigt härligt! Hon är 67:a nästa vecka, 59:a om hon vinner. Peterson var inte Sverigeetta särskilt länge 😉

    Men hon har två dubblar att spela också eventuellt, kanske blir jobbigt inför finalen.

    • Just det här som är så bra när någon annan kommer underifrån, det kan sporra en bli än mer motiverad och även kanske i det här fallet ta bort lite av pressen av att vara ensam svenska på topp 100 med den eventuella press det innebär. Vet ju inte hur fallet är just här, men tror i alla fall det är en positiv faktor för Johanna att Rebecca kommit upp.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här