Förlorade mot Lister i Båstad – nu är Sasnovich i WTA-final

2
Aliaksandra Sasnovich (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Aliaksandra Sasnovich (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Vitryskan Aliaksandra Sasnovich är klar för sin första WTA-final. Samma spelare blev i somras utslagen i kvalet i Båstad av Cornelia Lister.

Sasnovich har en imponerande segerrad i Seoul. Efter att ha kvalat in har hon nu sammanlagt sju raka segermatcher mot Dulgheru, Rybarikova, Stephens och i natt svensk tid mot Scmiedlova.

Sasnovich var inför den här veckan rankad 136.

Sasnovich möter i finalen Begu, som slog Johanna Larsson i kvartsfinalen. Det är andra veckan i rad som Johanna mött en formtoppad spelare som senare gått till final. Förra veckan var det Yanina Wickmayer som gjorde det.

Det är värt att tänka på när man värderar de svenska insatserna.

Föregående artikelCollegesvenskarna får chansen i challenger
Nästa artikelNu inleds kvalet till futuren i Danderyd

2 KOMMENTARER

 1. Tänkte precis samma sak. Synd som sagt att Lister inte alls nått upp till den formen hon hade då, men kanske har hon det i sig och allt är mentalt.

  Synd att Munozova inte slog Sizikova, jämn tretimmarsmatch. Hoppas på Östlund nu, också jämnt.

  • Det är ofantligt svårt att ta sig förbi de olika trösklarna på rankingen. Det förstår man nu. Är man etablerad på en nivå så är det lättare att hålla sig kvar där. Gäller även för herrarna förstås. Som ”Gusten” Gustafsson sade i samband med Båstadkvalet i somras. ”Var du en av dem som tittade på kvalet under dam- eller herrveckan? Såg du skillnaden mellan de spelarna som ligger runt 400-500 i världen kontra de som ligger bland världens 100 bästa spelare? I så fall har du ett tränat tennisöga.”

   http://www.headcoach.se/gustens-kronikor/

   Jag vidhåller att vi har en rad spelare nu som skulle kunna nå WTA-touren med rätt förutsättningar.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här