Franska Öppna: Detta väntar Peterson och Larsson

Nu är Franska Öppna lottat. Både Rebecca Peterson och Johanna Larsson har goda chanser att ta sig vidare från första omgången.

Det kan bli tre svenskar i huvudturneringen. Mikael Ymer möter Laaksonen på fredagen i kvalfinal.

Ifjol gick Peterson till andra omgången i sitt första framträdande i main draw. Larsson åkte ut i första omgången, men har ett personbästa på tredje omgången från 2014.

Nej, det är definitivt ingen lätt öppningsmatch för Peterson. Två gångar har Yulia Putintseva nått kvartsfinal i Franska Öppna, 2016 och 2018. Formen finns där också och i skrivande stund väntar semifinal i Nürnberg för Putintseva.

Den 39-rankade Rysslandsfödda Putintseva är dock en humörspelare och det enda inbördes mötet dem emellan är från Cincinnati i höstas och då vann Peterson med klara 6-4, 6-1.

Drömma kan man och det är inte helt otänkbart att Peterson, om formen finns där, kan ta sig långt. Förbi tredje omgången?

Johanna Larsson möter utan tvekan en av de grussvagare spelarna i fältet, Magdalena Rybarikova. Visserligen gick slovakiskan till tredje omgången ifjol, men det var efter en gynnsam lottning. Hon spelar flackt och snabbt och gynnas inte av underlaget. Rybarikova genrepade med att bryta sin första match i Madrid i underläge mot Irina Bara.

Men sen? Nej, totalt omöjligt i princip. Troligen väntar Garbine Muguruza, vinnare i Paris 2016 och i semifinal ifjol. Nu fick dock spanjorskan avbryta sin match i tredje omgången i Rom efter skadekänning så helt säker kan man inte vara. Damturneringen brukar var fylld av skrällar.

 

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.