Franska Öppna: Detta väntar Peterson och Larsson

Nu är Franska Öppna lottat. Både Rebecca Peterson och Johanna Larsson har goda chanser att ta sig vidare från första omgången.

Det kan bli tre svenskar i huvudturneringen. Mikael Ymer möter Laaksonen på fredagen i kvalfinal.

Ifjol gick Peterson till andra omgången i sitt första framträdande i main draw. Larsson åkte ut i första omgången, men har ett personbästa på tredje omgången från 2014.

Nej, det är definitivt ingen lätt öppningsmatch för Peterson. Två gångar har Yulia Putintseva nått kvartsfinal i Franska Öppna, 2016 och 2018. Formen finns där också och i skrivande stund väntar semifinal i Nürnberg för Putintseva.

Den 39-rankade Rysslandsfödda Putintseva är dock en humörspelare och det enda inbördes mötet dem emellan är från Cincinnati i höstas och då vann Peterson med klara 6-4, 6-1.

Drömma kan man och det är inte helt otänkbart att Peterson, om formen finns där, kan ta sig långt. Förbi tredje omgången?

Johanna Larsson möter utan tvekan en av de grussvagare spelarna i fältet, Magdalena Rybarikova. Visserligen gick slovakiskan till tredje omgången ifjol, men det var efter en gynnsam lottning. Hon spelar flackt och snabbt och gynnas inte av underlaget. Rybarikova genrepade med att bryta sin första match i Madrid i underläge mot Irina Bara.

Men sen? Nej, totalt omöjligt i princip. Troligen väntar Garbine Muguruza, vinnare i Paris 2016 och i semifinal ifjol. Nu fick dock spanjorskan avbryta sin match i tredje omgången i Rom efter skadekänning så helt säker kan man inte vara. Damturneringen brukar var fylld av skrällar.

 

3 KOMMENTARER

  1. När jag såg Beccas lottning tänkte jag ändå att hon för en gångs skull inte har några omöjliga motståndare fram till fjärde omgången. Om hon spelar riktigt bra så skulle hon kunna ta sig dit, det är inte som att få möta en stoppkloss av Serenas kaliber.

    Å andra sidan kan hon åka ut i första omgången också om det vill sig illa. Men teorietiskt så finns i alla fall inga jättar där.

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Fler artiklar

Vecka 43 | Två W15-tävlingar väntar i Stockholm

Ellen Allgurin gör comeback på den internationella scenen.

Vecka 42 | Fokus på Stockholm Open

Vad kan en formtoppad Mikael Ymer hitta på i Stockholm Open? Och hur är statusen på Elias Ymer efter skadeuppehållet?

Rebecca Petersons succéturné i Asien – vann sin andra WTA-titel

Besegrade Heather Watson i finalen i Tianjin.

Mikael Ymer tog sin fjärde challengertiteln

Efter en segersvit på tolv raka matcher stod han som segrare i challengerturneringen i Mouilleron le Captif i Frankrike.

Vecka 41 | Peterson i WTA Tianjin

"Pim-Pim" spelar förkval till kvalet till Stockholm Open.