Franska Öppna: Peterson och Larsson försvann i andra omgången

Den som hade hoppats på en svensk överraskning i den andra omgången av Franska Öppna blev besviken. Nu är både Rebecca Peterson och Johanna Larsson utslagna.

Peterson gjorde en finfin match i första omgången mot Yulia Putintseva, men trots en drömstart mot 24-rankade Donna Vekic blev det förlust efter 6-1, 1-6, 2-6. Peterson var underdog, så det är inte ett överraskande resultat. Peterson har lite att jobba på och när spelet låser sig går rullar poängen i väg väldigt fort till motståndarens fördel.

Precis som ifjol är det förspelat efter andra omgången i Paris. Det här var Petersons sjätte Grand Slam och rekordbästa är tredje omgången från ifjol i US Open.

Larsson chanslös mot Muguruza

Det hade varit en av dagens största knallar om Johanna Larsson rubbat storfavoriten Garbine Muguruza, men spanjorskan kontrollerade matchen från början till slut och vann med 6-4, 6-1.

Larsson har väldigt få vinster mot topp 30-spelare genom åren och det krävs för att nå en bit i Grand Slams. Det här var Larssons tionde Franska Öppna och oftast har det tagit slut i första eller andra omgången. En gång, 2014, tog sig Larsson till tredje omgången.

Larsson rasade ned till plats 172 på rankingen i måndags, men 70 poäng från Franska Öppna gör att hon tar ett 20-tal platser igen. Om segermatchen i första omgången mot Magdalena Rybarikova var ett trendbrott låter jag vara osagt.

Både Peterson och Larsson har dubbelturneringen kvar.

Det har däremot inte Robert Lindstedt. Han och Marton Fucsovics föll i första omgången mot Demoliner/Sharan efter 1-2 i set.

Andra matchen på nya Court Simonne Mathie. Där har vi något att se fram emot under torsdagen när Mikael Ymer möter Alexander Zverev.

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.