Franska Öppna: Peterson och Larsson försvann i andra omgången

Den som hade hoppats på en svensk överraskning i den andra omgången av Franska Öppna blev besviken. Nu är både Rebecca Peterson och Johanna Larsson utslagna.

Peterson gjorde en finfin match i första omgången mot Yulia Putintseva, men trots en drömstart mot 24-rankade Donna Vekic blev det förlust efter 6-1, 1-6, 2-6. Peterson var underdog, så det är inte ett överraskande resultat. Peterson har lite att jobba på och när spelet låser sig går rullar poängen i väg väldigt fort till motståndarens fördel.

Precis som ifjol är det förspelat efter andra omgången i Paris. Det här var Petersons sjätte Grand Slam och rekordbästa är tredje omgången från ifjol i US Open.

Larsson chanslös mot Muguruza

Det hade varit en av dagens största knallar om Johanna Larsson rubbat storfavoriten Garbine Muguruza, men spanjorskan kontrollerade matchen från början till slut och vann med 6-4, 6-1.

Larsson har väldigt få vinster mot topp 30-spelare genom åren och det krävs för att nå en bit i Grand Slams. Det här var Larssons tionde Franska Öppna och oftast har det tagit slut i första eller andra omgången. En gång, 2014, tog sig Larsson till tredje omgången.

Larsson rasade ned till plats 172 på rankingen i måndags, men 70 poäng från Franska Öppna gör att hon tar ett 20-tal platser igen. Om segermatchen i första omgången mot Magdalena Rybarikova var ett trendbrott låter jag vara osagt.

Både Peterson och Larsson har dubbelturneringen kvar.

Det har däremot inte Robert Lindstedt. Han och Marton Fucsovics föll i första omgången mot Demoliner/Sharan efter 1-2 i set.

Andra matchen på nya Court Simonne Mathie. Där har vi något att se fram emot under torsdagen när Mikael Ymer möter Alexander Zverev.

15 KOMMENTARER

 1. Hej, hade hopats på Rebecca men.. viktig fråga för mig om nån kan hjälpa mig. Hur på enklaste sätt kan ja se ymer/Zverev matchen. Nån som har ett bra tips? Okej med att betala…

  • Eurosport player på datorn fungerar väldigt bra! Där sänder de alla banor. Enda nackdelen är att de inte visar alla turneringar, oftast bara grandslam.

   Eurosport på TV:n fungerar såklart också bra men om jag minns rätt så får man inte tillgång till alla banor som på Eurosport player på datorn. Dessutom så har man valmöjligheten att välja att se matchen utan kommentatorer om man föredrar det.

   Däremot har jag ingen aning ifall det finns något ”dagspass” på någon annan sida. Tror det kostar cirka 100-150kr för en månad. Hoppas detta hjälper 🙂

   • “Eurosport på TV:n fungerar såklart också bra men om jag minns rätt så får man inte tillgång till alla banor som på Eurosport player på datorn. Dessutom så har man valmöjligheten att välja att se matchen utan kommentatorer om man föredrar det.”

    Om du har t.ex. en Xbox One, PS4 eller liknande så kan du ladda ner Eurosport Player-appen på dem och då kan du välja banor precis som på datorn och kolla på TV:n.

    • Förlåt, syftade mest på abonnemang på TV:n där de endast visar matcher på Eurosport 1 och 2. Brukade ha det innan jag fick lärdom om Eurosport player istället 🙂

     Sant som du säger, borde fungera på Apple TV också om man har det. Tack för korrektion, var lite trött när jag skrev det ?

     • Jo jag förstod att du menade abonnemang. Hade också det innan jag hittade en bättre och billigare värld 🙂

      Menade inte att korrigera dig, jag tänkte bara ifall någon inte visste!

      Eurosport Player brukade vara billigare per månad dock. Det kostade väl runt 79 kr för en månad tidigare, men de fattade att många bara köper en månad per GS, så de chockhöjde… måste tjäna pengar.

 2. Vi är verkligen svältfödda på framgångar på damsidan i Franska Öppna. Bara fyra spelare har överlevt tredje omgången och tagit sig fram till åttondelen. Och det var ett tag sedan:

  Nina Bohm (1981)
  Catarina Lindqvist (1986)
  Carina Karlsson (1987)
  Åsa Svensson (2000)

 3. Tackar. Har även tennistv som prenumeration tyvärr visar inte dom grand slams. Men tack för tipset på Eurosport player.

 4. Såg precis att fjärde alternate till damdubbeln blev en direkt walkover till Chan systrarna. Fjärde alternate var i detta fallet Lister/Blinkova, var de inte på plats eller varför kom de inte till spel? Någon som vet?

  Roligt för Larsson och Peterson med respektive partners däremot. Peterson tar ett rejält kliv på dubbelrankingen.

  Mikael under med 0-2, tycker han inte spelar särskilt dåligt men klasskillnaden på tennisen är lite för stor.

 5. Noterbart: även om JoLa (med Flipkens) går till semi i dubbeln ger det mindre pengar (om än välkomna och aktningsvärda) än avancemanget till andra omgången i singeln gav.

  Men härlig dubbelframgång, som även noteras utanför tenniskretsar. Forza!

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste

Vecka 47 | Vem tar över efter Johan Hedsberg?

Blivande Davis Cup-kapten, elitserien och svenskar i ITF-turneringar är på agendan denna vecka.

Statistik – ATP och WTA-fakta för svenska spelare

Vilka spelare har vunnit flest matcher i år? Vem har bäst facit i tiebreak?

Vecka 46 | Elias Ymer i Helsingfors

Både Ymer och Mridha spelar challengern i Finland.

ATP-ranking och WTA-ranking

Håll koll på hur de svenska spelarna ligger till på ATP- respektive WTA-rankingen.

Vecka 45 | Mikael Ymer i Next Gen ATP Finals

Förutom slutspelet i Milano kan vi se fram emot att seriespelet drar igång.