Funderade på att lägga av – nu tar Andrea Petkovic nya tag

0
Andrea Petkovic (Foto: Tatiana - https://www.flickr.com/photos/kulitat/ - CC BY-SA 2.0)
Andrea Petkovic (Foto: Tatiana – https://www.flickr.com/photos/kulitat/ – CC BY-SA 2.0)

Andrea Petkovic tappade passionen för tennisen, men har fått tillbaka den. Nu gör hon en nysatsning med hjälp av Gilles Simons tränare Jan de Witt.

Efter den gångna säsongens slut var Petkovic nere på botten och kände ingen glädje alls. Botten nåddes efter 0-6, 0-6 mot Carla Suarez Navarro i säsongens sista match i Zhuhai i Kina.

– Jag behöver verkligen ta reda på om jag vill forsätta spela. Under de senaste två eller tre månaderna har jag förlorat passionen för sporten, sade Petkovic med gråten i halsen i en intervju på WTA:s hemsida.

Att hennes mamma samtidigt var sjuk förvärrade också hennes tillstånd.

Nu har den 24-rankade tyskan tänkt om. Sedan 1 december har hon tränat i Halle och har samma coach som Gilles Simon. Och nu kommer Jan de Witt att vara med Petkovic på de större turneringarna under 2016.

– Jan är en modern tränare, mycket noggrann och strukturerad och arbetar mycket med videoanalys och vet exakt åt vilket håll han vill leda mig som spelare, säger Andrea Petkovic till Hessenschau.de.

Jan de Witt har varit tränare för Gilles Simon och Gael Monfils samtidigt och det har fungerat.

Upplägget nu kommer vara att han är med på de större turneringarna där både Gilles Simon och Andrea Petkovic spelar samtidigt.

Jetzt ist es offiziell! Andrea Petkovic (28) hat Base-Headcoach Jan de Witt verpflichtet. Andrea trainiert derzeit in in…

Posted by BREAKPOINT – BASE on den 17 december 2015

KÄLLAHessenschau.de
Föregående artikelWindahl: ”Jag var inne i en rätt djup depression”
Nästa artikelJakupovic avstängd på livstid

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här