Johanna Larsson föll i kvartsfinalen i Bogota

Johanna Larsson förlorade kvartsfinalen i WTA-turneringen i Bogota. Det blev 1-6, 3-6 mot 79-rankade Lara Arruabarrena.

Ifjol var Larsson i semifinal i denna turnering, där för övrigt Arruabarrena nådde final.

Veckan i Colombia har störts av regnet och kvartsfinalen var inget undantag. Spanjorskan hade dock ett klart övertag när matchen bröts då Arruabarrena skulle serva vid ledning 6-1, 2-1. Tidigare under dagen hade Arruabarrena spelat sin match i andra omgången och krossat Sorribes Tormo med 6-0, 6-1.

Larsson tappar en del poäng. Denna vecka är Larsson på plats 73, men hamnar nu utanför topp 80.

FAKTA
1R Bonaventure [133] 7-6, 6-1
2R Grammatikopoulou [183] 4-6, 6-4, 6-4
QF Arruabarrena [79] 1-6, 3-6

- Annons -

10 KOMMENTARER

 1. Jag såg halva första set och det var ren utklassning. Johanna gjorde mängder av oprovocerade misstag samtidigt som hon inte ens var nära att få till winners. Rebecca Peterson känns mycket vassare när jag sett henne spela. Tror att Rebecca slutar året topp-100 medan Johanna tyvärr åker ur topp-100.

 2. Johanna Larsson hade en tung vår 2017 och har inte många poäng att försvara fram till juli. Det talar för att hon faktiskt kan behålla den ranking hon har.

  Jag såg lite på matchen mot grekiskan (minns när hon var med under challengerveckan i Jönköping 2016, reste runt med dåvarande pojkvännen Matwe Middelkoop). Men spelet såg väldigt underligt ut i den matchen också, många enkla misstag och stora sådana dessutom. Vilken roll spelar det att Bogota ligger på 2600 meters höjd?

 3. “Johanna Larsson hade en tung vår 2017 och har inte många poäng att försvara fram till juli. Det talar för att hon faktiskt kan behålla den ranking hon har.”

  Möjligtvis i nuläget, men om inget förändras i spelet så ser det ju hårt ut resten av året om hon har fler poäng att försvara då.

 4. Enig med Andreas. När man ser Johanna spela känns hon inte som en topp 100-spelare tyvärr. Hon har verkligen maximerat sin talang med hårt och målmedvetet jobb och sin kämparanda. Men tyvärr är hennes högstanivå relativ låg.

 5. Håller faktiskt inte med att hon har så låg högsta nivå. Vore den det skulle hon ju inte slagit så många top20 spelare. Problemet är hennes lägstanivå som är för låg.

 6. Jag förstår vad du menar Ralf, men jag syftar mer på själva spelet och där är de facto högstanivån på Johannas baslinjegnetande högst begränsad. Hon är oftast beroende av att motståndaren slår bort sig (vilket iofs även topp 20-spelare kan göra…). Jämför med Rebecca Peterson som har ett riktigt vapen i sin forehand och kan vinna även mot riktigt bra spelare om hon har en bra dag, utan att de behöver spela dåligt. Johanna har inte den förmågan anser jag. (Men jag respekterar definitivt vad Johanna har uppnått i sin karriär, trots att hon inte har den största talangen!)

 7. Tycker Johanna är jämnare än Rebecca vilket gör att hon troligen håller undan på förstaplatsen i år.
  259 poäng för Johanna mot 203 för Rebecca 2018.
  Rebecca några fler poäng i racet som räknas efter wtaslutspelet 2017.

 8. Har Johanna fast tränare ännu? Minns när S Arvidsson slutade jobba med A Wahlgren. Hon gick snabbt från storspel 2012 till att förlora kvalmatcher pa ITF niva något ar senare. Hoppas att inte J-Lo far samma utveckling. Jag tror att hon fortfarande har manga bra ar i sig och tror att hon kan ta fler titlar pa grus pa WTA 250k niva, men da måste hon ha ratt team runt sig (and in my own humble opinion skaffa ett lite aggressivare spel och en lite vassare backhand)

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Senaste nytt