Larsson-Wozniacki och Peterson-Sharapova möts i andra omgången

Det blev en smakstart på Australian Open för svensk del. Först vann Rebecca Peterson i raka set över Cirstea och sedan följde Johanna Larsson upp med seger mot Lapko.

Peterson besegrade Cirstea med 6-4, 6-1. Och foten höll och ringrostigheten märktes det inte mycket av.

– Nej, det kändes bra. Och jag tror att det var det viktigaste, att känna att det fungerade bra. Det är jag väldigt glad över, säger Peterson till TT.

Larsson tog hem första set mot Lapko efter tiebreak. Vid ställningen 7-6, 3-0 tackade vitryskan för sig. I början av andra set fick hon läkarhjälp och ett par piller, men gav upp kort tid efter det.

– Det är lite olyckligt att hon inte mår bra. Men det var inget jag märkte i början av matchen. Jag tror om hade hon vunnit första set hade det kanske blivit en annan utgång på matchen. Då hade hon nog försökt lite till, säger Larsson till TT.

Larsson möter Wozniacki som öppnade med 6-3, 6-4 över Van Uytvanck. Peterson möter Sharapova som nollade Dart i första omgången. Vinnarna från de här matcherna i omgång 2 kommer att få mötas i tredje omgången.

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Fler artiklar

Vecka 29 | Så blev lottningen till Swedish Open

Mikael Ymer har en bra chans att gå vidare i Swedish Open, medan Elias Ymer lär få det svårare.

Junior fick wild card till kvalet i Båstad

John Hallquist Lithen får chansen.

117-rankade Doi vann första WTA125-tävlingen i Båstad

Är WTA125 rätt nivå för Båstad?

Svensk tennis behöver WTA-tävling i Båstad

Första dagens spel är över i Båstad. Hur en WTA125-tävling sedan ska summeras är en senare fråga, men nog är det viktigt för våra...