Miami: Rebecca Peterson får möta Serena Williams

Av fyra svenskar i spel i Miami är en kvar när det har blivit dags för andra omgången. Rebecca Peterson får dock svårt att ta sig vidare. Hon ställs mot Serena Williams.

– Det är såna här matcher man lever för. Man vill spela på de stora banorna mot de allra bästa, säger Peterson till Radiosporten.

Williams har vunnit tävlingen åtta gånger i karriären och kliver in i turneringen i andra omgången.

Rebecca Peterson vann sin första match mot Laura Siegemund. Efter att ha vunnit första set med klara 6-1 så blev det tuffare. Tyskan vann andra med 7-5, men Peterson vann avgörande med samma siffror. Det var första vinsten i en WTA-match på nästan två månader. Den senaste var i slutet av januari i omgång två i Newport Beach.

Peterson har inte mött Williams tidigare. Serena har bara gjort två turneringar i år: Australian Open (kvartsfinal) och Indian Wells (tredje omgången).

Uppdaterat: [63] Rebecca Peterson v Serena Williams [10] 3-6, 6-1, 1-6

Larsson chanslös mot Townsend

Johanna Larsson var starkt nederlagstippad mot Taylor Townsend trots att det skiljer 17 platser på rankingen till Larssons fördel. 96-rankade Townsend vann med 6-1, 6-2.

Larsson har 1-5 på touren i år i matchfacit. April och maj blir avgörande för om Larsson ska kunna hålla sig kvar på topp 100. Hon har bland annat titeln i WTA-turneringen i Nürnberg att försvara.

Mikael Ymer kvalade in

Mikael Ymer fick ett wild card till kvalet, som han verkligen förvaltade väl. Seger mot Ryan Harrison med 6-1, 6-3 och sedan kvalfinal mot Noah Rubin med 6-4, 5-7, 6-2.

I första omgången fick Ymer möta 62-rankade Leonardo Mayer. Match gick till tre set, men det blev förlust efter 6-4, 3-6, 4-6.

Viktiga matcher för Ymer, men rankingmässigt betyder det mindre. Ifjol fick han 25 poäng med sig efter att ha fått wild card till huvudturneringen och vunnit en match. Nu blev det 26 poäng på kontot.

Ymers dilemma när det gäller rankingen är att han har kvar många nollor på kontot från ifjol då han inte klarade kvalen till challengerturneringarna. Nu är varje vunnen match värd poäng och det finns all möjlighet att lyfta rejält från nuvarande 198 på rankingen.

Elias Ymer föll i sin första kvalmatch mot 170-rankade Mitchell Kreuger efter tre set. Det följer ett mönster från 2019 och 116-rankade Ymer har en bra bit kvar till att bli etablerad ATP-spelare. Ymer har haft bra möjlighet i många turneringar nu att bryta barriären, men det vill sig inte. För Ymers del blir maj viktigt. Kommer han behöva kvala till Franska Öppna, eller klarar han gränsen i år?

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.