Oväntat coachbyte av Madison Keys – Jesse Levine tar över

Madison Keys (Foto: Tatiana - https://www.flickr.com/photos/kulitat/ - CC BY-SA 2.0)
Madison Keys (Foto: Tatiana – https://www.flickr.com/photos/kulitat/ – CC BY-SA 2.0)

Lindsay Davenport är inte längre tränare för Madison Keys. Efter en framgångsrik säsong byter nu Keys tränare och uppgiften tas över av Jesse Levine, uppger WTA Insider.

Davenport tog över som tränare för ganska exakt ett år sedan. 20-åringen tog ett kliv framåt, etablerade sig på topp 20 och blev stabilare. Potentialen har hela tiden funnits, men ojämnheten hade fram till i år också varit ett kännetecken för Keys.

– Jag har stor förståelse för upp- och nedgångarna. Jag försöker alltid tänka på hur jag själv var i den åldern, sade Davenport i en intervju i SportzEdge i somras.

Den förståelsen har förmodligen varit viktig för Keys, men Davenport har inte alltid kunnat resa med Keys på tävlingar. Kanske är det anledningen till coachbyte, för att bryta ett framgångsrecept känns inte annars logiskt. Jesse Levine har varit Keys hittingpartner vid några tillfällen tidigare i år och tar nu över.

Jesse Levine var som aktiv rankad 69 som bäst, men tvingades lägga av i förtid pga skadeproblem. 2013 blev hans sista säsong, även om han gjorde ett försök under 2014.

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.