Oväntat coachbyte av Madison Keys – Jesse Levine tar över

0
Madison Keys (Foto: Tatiana - https://www.flickr.com/photos/kulitat/ - CC BY-SA 2.0)
Madison Keys (Foto: Tatiana – https://www.flickr.com/photos/kulitat/ – CC BY-SA 2.0)

Lindsay Davenport är inte längre tränare för Madison Keys. Efter en framgångsrik säsong byter nu Keys tränare och uppgiften tas över av Jesse Levine, uppger WTA Insider.

Davenport tog över som tränare för ganska exakt ett år sedan. 20-åringen tog ett kliv framåt, etablerade sig på topp 20 och blev stabilare. Potentialen har hela tiden funnits, men ojämnheten hade fram till i år också varit ett kännetecken för Keys.

– Jag har stor förståelse för upp- och nedgångarna. Jag försöker alltid tänka på hur jag själv var i den åldern, sade Davenport i en intervju i SportzEdge i somras.

Den förståelsen har förmodligen varit viktig för Keys, men Davenport har inte alltid kunnat resa med Keys på tävlingar. Kanske är det anledningen till coachbyte, för att bryta ett framgångsrecept känns inte annars logiskt. Jesse Levine har varit Keys hittingpartner vid några tillfällen tidigare i år och tar nu över.

Jesse Levine var som aktiv rankad 69 som bäst, men tvingades lägga av i förtid pga skadeproblem. 2013 blev hans sista säsong, även om han gjorde ett försök under 2014.

Föregående artikelKvartsfinal för Mridha i Qatar – slog tredjeseedade
Nästa artikelFanny Östlund vidare i Kairo – Julia Rosenqvist utslagen i Florida

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här