Peterson får möta Puig i US Open

Rebecca Peterson lottades mot OS-vinnaren från 2016, Monica Puig. Lottningen ser förhållandevis bra ut för Peterson och kanske når Peterson även i år tredje omgången?

Monica Puig är rankad 44, men på årsrankingen på plats 72 och hon ligger därmed efter Rebecca Peterson under 2019. Puig hade några lyckosamma Premier-turneringar under sensommaren och hösten 2018 och det är därifrån många av hennes poäng kommer. Kapaciteten finns, men 2019 har inte varit lika bra.

Puig har ofrivilligt hamnat i en tränarcirkus. Bara dagar före US Open hoppade coachen Kamau Murray av för att istället ta sig an Sloane Stephens. Murray var fram till januari coach för Stephens.

Peterson har mött Puig en gång tidigare, i Acapulco 2018, och då vann svenskan med 6-1, 6-4.

US Open 2019 draw - Rebecca Peterson

Vinner Peterson kan det bli ett möte med 19-åriga Dayana Yastremska. Trots sin ålder har ukrainskan redan en rad meriterande vinster mot topp 20-spelare (5-6 under senaste året) och har vunnit två WTA-tävlingar i år, Hua Hin och Strasbourg.

Fler svenskar i US Opens kvalfinaler

Mikael Ymer har möjligheter att få spela US Open. Efter två mer eller mindre väntade vinster mot Kwiatkowski och Bagnis väntar betydligt tuffare motstånd mot Hyeon Chung ikväll i kvalfinalen. Skulle det bli förlust lär Ymer bli aktuell för en plats om lucky loser, men då är det att förlita sig på lottdragning.

Johanna Larsson möter kompisen och dubbelpartnern i Kirsten Flipkens i sin kvalfinal. Flipkens har varit överlägsen i kvalet hittills och inte varit i närheten av att tappa set, men Larsson har fått slita hårdare.

Mot Kerhove blev det 3-6, 7-6, 7-6 och mot Hibino 7-5, 7-6.

Svenskar i dubbelturneringen

I dubbelturneringen kommer Larsson/Flipkens att bli seedade. Där får också Cornelia Lister och Renata Voracova en plats, och även Rebecca Peterson som spelar med Tamara Zidansek.

Robert Lindstedt spelar med Philipp Oswald i år.

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.