Peterson i kval i Cincinnati

Lördag kväll inleds kvalet till Cincinnati, som är en tävling i Premier 5-klassen. Rebecca Peterson möter 59-rankade Margarita Gasparyan.

Som vanligt är det hög klass på Premier-tävlingarna och det krävdes en ranking på 47 för att kvalificera sig direkt för huvudtävlingen.

Peterson blir favorit ikväll, en del säkerligen beroende på att ryskan har haft skadebekymmer. Vid vinst väntar vinnaren mellan Kaia Kanepi och Barbora Strycova i kvalfinal.

Det är en minst sagt viktig period som väntar under US Open-serien. Ifjol inledde Peterson sejouren i USA med kval i Cincinnati och gick till andra omgången. Det gav 90 poäng.

Därefter blev det kvalfinal i New Haven och 18 poäng till och i US Open gick till tredje omgången och fick ihop ytterligare 130 poäng.

11 KOMMENTARER

  • Så i absolut värsta fall så drabbas vi av en unik händelse om en månad: Sverige har ingen topp 100 spelare i singel varken på dam – eller herrsidan… För första gången någonsin sedan datarankingen infördes?

   • Johanna var ute från topp 100 ett par veckor i 2014 efter att ha åkt ut i första rundan i Båstad, där hon misslyckades att försvara sina 200 poäng från finalen året innan. Månaden efter så gick hon till final i en ITF100K och kom snabbt in i topp 100 igen.

    När detta hände så hade både Sofia Arvidsson och Robin Söderling slutat spela. Rebecca var fortfarande på väg upp och en bra bit ifrån topp 100. Däremot hade vi såklart fortfarande topp 100 spelare i dubbel, som Lindstedt, Brunström och Siljeström. Och och om Rebecca skulle tappa sin topp 100 ranking så har vi fortfarande Lindstedt i herrdubbel samt Lister och Larsson i damdubbeln kvar.

 1. Tror det är lite chans att hon åker ur topp 100.
  Hon har tagit 576 poäng i år och just nu krävs det 623 poäng för topp 100.

  • Hon leder med 6-2 3-0 mot 31 rankade Strycova som var i Wimbledon semi och världsetta i dubbel. Tror hon är i bra form och det är för tidigt att säga om hon klarar det eller inte.

  • Så klart så pekar det mot topp 100 vid slutet av säsongen men om hon skulle bli skadad så finns ju alltid möjligheten att hon missar det med minsta marginal. Fin 6-2 6-1 vinst mot strycova, kan ställas mot en av Williams systrarna i första rundan. De andra kvalplatserna möter också tufft motstånd så ingen match är enkel här

 2. Mycket pessimism och negativitet kring Sveriges bästa spelare. Mycket fokus läggs på topp 100, men det är irrelevant om man har sett Rebecca spela. Då vet man att hon hör hemma på en högre nivå i vilket fall i det långa loppet.

  Bra gjort att slå 31-rankade i världen så enkelt.

  • Hon slog nyligen en topp 10 spelare och vann tidigare i år ett set med 6-1 mot självaste Serena Williams. Nu slår hon 31 rankade. Hon har potential på top 20-30 skulle jag säga, hennes spel är inte likt någon annans på WTA touren och hon varierar det så otroligt bra.

  • Det följer ungefär samma mönster som när det dröjde länge och väl innan hon etablerade sig som WTA-spelare. Det var mycket tvivel ett tag då också. Det är hon och folket runt henne som har störst tålamod. Jag misstänker starkt att även de hade hoppats på mer än en kvartsfinalplats i år.

   Emellanåt byggs det upp en bild av att hennes forehand är outstanding och det bygger kanske förhoppningar som blir svåra att leva upp till? Tror det var “Fidde” Rosengren som en gång sade att på den här nivå kan alla slå en forehand eller en backhand.

   Hur som helst tror jag att ett definitivt genombrott kan komma när som helst. Alltså att nå långt även i de stora turneringarna.

 3. Hoppas på annan kvalspelare eller Sasnovich i main draw, eventuellt Garcia eller Pera med som hon skulle kunna ta revansch på. Men tror som några av er också säger att Rebeccas potential är stor. Hon kan rubba spelare som Konta och Venus Williams om hon spelar bra.
  Strycova var en riktigt fin skalp, hon verkade dessutom vara i rätt bra form.

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Fler artiklar

Vecka 43 | Två W15-tävlingar väntar i Stockholm

Ellen Allgurin gör comeback på den internationella scenen.

Vecka 42 | Fokus på Stockholm Open

Vad kan en formtoppad Mikael Ymer hitta på i Stockholm Open? Och hur är statusen på Elias Ymer efter skadeuppehållet?

Rebecca Petersons succéturné i Asien – vann sin andra WTA-titel

Besegrade Heather Watson i finalen i Tianjin.

Mikael Ymer tog sin fjärde challengertiteln

Efter en segersvit på tolv raka matcher stod han som segrare i challengerturneringen i Mouilleron le Captif i Frankrike.

Vecka 41 | Peterson i WTA Tianjin

"Pim-Pim" spelar förkval till kvalet till Stockholm Open.