Peterson och Larsson ute ur Australian Open

Australian Open tog inte helt oväntat slut i andra omgången för både Johanna Larsson och Rebecca Peterson. 

För både Larsson och Peterson var nog ändå upplevelsen i Melbourne positiv i år. Peterson är tillbaka efter skada och fick vinna sin första match i AO, Larsson fick vinna en match i en turnering där banorna passar henne illa och båda fick 70 rankingpoäng.

Peterson fick gå en midnattsmatch mot Maria Sjarapova. Ryskan var fullt fokuserad och skoningslös och vann med 6-2, 6-1.

– Jag kände att jag hamnade ganska långt bak i banan och hade lite svårt att slå igenom slagen. Det blev lite mittemellan och det funkar inte riktigt när man möter de här spelarna. Då måste man våga slå igenom bollen hela tiden och sätta press, vilket jag kände att jag inte kunde göra i dag, säger Peterson till TT.

Fyra gem för Larsson

1-6, 3-6 slutade matchen mellan Larsson och Wozniacki. Andra set blev lite jämnare och Larsson hade möjlighet att bryta tillbaka till 4-4 efter några fina poäng framme vid nät. På den andra breakmöjligheten hade Larsson en andraserve att gå på, men drog returen i nät.

Oavsett vilket var det inget snack om att Wozniacki var klart bättre.

– Man ligger nästan alltid och ältar och grubblar om vad man kunde ha gjort bättre. Men jag har lärt mig att släppa och sedan kan jag nästan grubbla ännu mer när tävlingen är slut. Men det är bara onödigt att drälla energi på det man inte kan påverka längre. Nu är det bara att så gott det går ladda inför dubbeln, säger Johanna Larsson till TT efter förlustmatchen mot Wozniacki.

Wozniacki och Sjarapova möts i tredje omgången.

Senaste

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.

Linus Carlsson Halldin och Olivia Malm vinnare i JSM

Tvillingarna Wallin vann U21-SM.