Slog Vania King - får möta Kaia Kanepi

Peterson vidare till tredje omgången i US Open

Rebecca Peterson besegrade Vania King med 7-5, 6-1 och är vidare till tredje omgången i US Open.

– Det är alltid svårt att möta hemmaspelare. Oftast spelar de lite bättre och har med sig publiken. Men jag tycker att jag hanterade det bra och jag höjde mig framför allt i andra set, säger Rebecca Peterson till Radiosporten.

I tredje omgången väntar 44-rankade Kaia Kanepi, en spelare som 2012 var rankad 15. Estniskan har haft en hel del skadebekymmer i karriären, men har en hög högstanivå. Hon slog Simona Halep i första omgången. 2017 var Kanepi i kvartsfinal i US Open.

5 KOMMENTARER

 1. Jag är förmodligen färgad, men efter att ägnat många år åt det här ser jag några intressanta saker som inte alla känner till. Dock är jag mindre säker på om man kan dra några slutsatser av det, eller?

  # Damerna har en längre tid generat rätt mycket mer engagemang än herrarna. Jag ser det i besöksstatistiken och jag ser det i antalet kommentarer. Är det en allmän trend eller är det vi som hänger här som sticker ut?

  # Generellt snackas det lite om tennis och görs det så handlar det nästan enbart om herrarna. Ser man utvecklingen och intresset för sponsorer (tänk WTA i Båstad) så verkar det vara viktigare att svensk tennis har en spelare runt 100/150-strecken på ATP-rankingen än ett par som faktiskt kan vinna titlar på WTA-touren?

  Så frågan är varför det är så och hur vi (?) får intresset att leva vidare även efter US Open och försöka skapa lite” ringar på vattnet-effekt”?

 2. På tal om artikeln, så kan man inte direkt påstå att det var King som hade hemmaplan som hon gör, haha. Svenskarna hördes klart mest. Det är ju “stort” för tennissverige detta, medan för USA betyder det inget att King spelar en andra omgång, så det faller sig naturligt.

  När det gäller Båstad så var det ju sämsta möjliga tajmingen, men det beslutet togs ju innan Peterson kom igång på allvar. Om Peterson fortsätter spela så här och blir en topp 20-spelare t.ex., och vi även har Larsson, så är det väl bara en tidsfråga innan damerna får en WTA igen? Men naturligtvis borde det ha varit tvärtom, WTA:n kvar och ATP:n bort.

  För att herrarna ska generera mer engagemang på den här sidan så får de skaffa sig ett riktigt affischnamn först, skulle jag tro. Elias Ymer faller allt längre ifrån 100-strecket och sen är det långt till nästa spelare. Om man ser till andra sporter så är det ju Sjöström det pratas om i simning, och inte mycket om herrarna. Det är väl så att man pratar om de som presterar.

  Jag tror främst att rippeleffekten kommer bland tennisspelarna, jag tror många kommer se vad Peterson gör och inse själva att det är möjligt. De kanske får sig en boost av detta.

 3. Gällande Wta turneringen i Båstad så var det ägarna som flyttade tävlingen till annat land så det handlar inte bara om att vi haft lite tunt på damsidan. Herr tuneringen låg ju riktigt illa till också men där gick 3st entreprenörer in och ställde upp.

 4. Kanoninsats av Rebecca mot Kanepi, hon bjöd henne på hårdast motstånd hittills. Väldigt synd med starten på tiebreaket, det blev samma som mot Mertens senast, hon kom aldrig in i det.

  Men det var väldigt hög nivå på tennisen, förstår varför hon slog Halep.

 5. Ja riktigt bra gjort.
  Är väl bara 4 svenskor i historien som gått längre i historien.
  Förre världstian Catarina Lindqvist som nådde semifinal som bäst.
  Carina Karlsson och Christina Sandberg kvartsfinal och Åsa Carlsson numera Svensson fjärde omgången.
  Har jag missat någon?

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Fler artiklar

Rebecca Petersons succéturné i Asien – vann sin andra WTA-titel

Besegrade Heather Watson i finalen i Tianjin.

Mikael Ymer tog sin fjärde challengertiteln

Efter en segersvit på tolv raka matcher stod han som segrare i challengerturneringen i Mouilleron le Captif i Frankrike.

Vecka 41 | Peterson i WTA Tianjin

"Pim-Pim" spelar förkval till kvalet till Stockholm Open.

Vecka 40 | M25 Falun i fokus

Andra veckan med 25000-dollars på hemmaplan.

Milstolpen nådd – Mikael Ymer på topp 100

Blir bland de 90 främsta på ATP-rankingen på måndag.