Rebecca Peterson efter förlusten: ”Hon spelade extremt stadigt i dag”

4

Det blir ett rejält lyft på rankingen igen för Rebecca Peterson. En plats i andra omgången i Franska Öppna tar henne upp till en plats omkring 75.

Efter segern mot Su-Wei Hsieh så blev det betydligt tuffare mot Mihaela Buznarescu. Rumänskan vann med 6-1, 6-2.

– Det finns saker som jag absolut kunnat göra bättre, men samtidigt är det inget negativt som jag kommer att gräva ner mig i, säger Peterson till TT.

Peterson är direktkvalificerad till Wimbledon och säger till TT att hon planerar att spela två turneringar på gräs innan det.

Segern mot Hsieh var också en milstolpe i karriären. Det var först segermatchen i en Grand Slam.

Föregående artikelVecka 22 | Roland Garros och ITF Juniors i Värnamo
Nästa artikelFranska Öppna visar att Elias Ymer är på rätt väg

4 KOMMENTARER

 1. Oj va kul det skall bli att för första gången på 10 år följa en svensk spelare som är på väg uppåt i den absoluta världstoppen!

  Gräset kan bli en tuff period då det är ett ovant underlag och resultaten blir säkert blandade när det fortsättningsvis bara blir WTA-spel? Jag har tålamod men tror hon är topp 50 efter denna säsong!

  • ”Gräset kan bli en tuff period då det är ett ovant underlag”

   Samtidigt stämmer det också på andra spelare. Så har man tur med lottningen kan man få någon som inte alls kan spela på gräs, av vilket det finns rätt många, och kan då vinna matcher man annars inte hade vunnit. Får man en gräsexpert är det ju kört däremot.

   Jag tror absolut hon kommer vara topp 50 innan året är över med tanke på att hon under den perioden som är kvar mest tog poäng i lättare turneringar. Hon har större chans att plocka fler poäng i de tävlingar hon ställer upp i nu. Tar hon en match i Wimbledon eller US Open så är mycket vunnet t.ex.

   Sen håller jag hardcourt som hennes främsta underlag och det blir ju mycket spel på det.

 2. Gräs gynnar de spelare som lirar flackt. Stor omställning för Rebecca som spelar precis tvärtom, med mycket topspin. Hon gjorde ett försök som junior 2012 och förlorade båda matcherna (första omgången mot Lana Rush i Roehampton och mot Catherine Harrison i första kvalomgången till Wimbledon).

  • Hon var med i förra årets Wimbledon också, vann första matchen mot en Sydkorean och mötte sedan en mer gräsvan spelare från Nya Zeeland (Erakovic) och åkte ut.

   Men finns ju en del som spelar som Rebecca, spanjorer och sånt, så man kan ha tur med lottningen i första omg. av Wimbledon.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här