Rebecca Peterson ohotad Sverigeetta – detta hände på rankingen 2018

21 svenska spelare hade WTA-ranking den 11 november. Det är fler än det brukar vara. Rebecca Peterson är ohotad Sverigeetta.

Vid månadsskiftet april/maj klev Rebecca Peterson in på topp 100 för första gången. Då hade hon bland annat varit i semifinal i WTA-turneringen i Acapulco. Året började annars mindre bra med ett misslyckat kval till Australian Open. Där blev det förlust mot den idag 165-rankade Fangzhou Liu. Därefter fick Peterson spela alla Grand Slams.

Peterson vann en titel, 100 000-dollarsturneringen i Cagnes-Sur-Mer i maj. Hon vann fyra GS-matcher och två på Premier-nivå.

Johanna Larsson hade en säsong som kändes rätt ojämn med oväntade förluster. Poängen är dock rätt bra utspridda under året. Kvartsfinal i Budapest i februari, kvartsfinal i Bogota i april. Och sedan kom WTA-titeln i Nürnberg. Resten av året blev inte lika kul. På tolv turneringar till andra omgången i fem utav dom. Fem vunna matcher i main draws från juni till oktober.

Den som klättrade mest under året var utan tvekan Marina Yudanov, som bestämde sig för att satsa på tennisen. Toppnoteringen är 570 efter att bland annat vunnit en 15000-dollars.

Bakom Peterson och Larsson är Mirjam Björklund klar trea i Sverige idag, och den enda vi har som på allvar kan hävda sig i 25000-dollars. 8-8 hade hon på den nivån i år och vann ju också en 15000-dollars.

Övriga kan vi nog konstatera är kvar på den lägsta nivån. Nu har vi också två med god potential på college och det förändrar en del. Julia Rosenqvist vann en 15000-dollars och Ida Jarlskog var i final i två turneringar. Vann titlar gjorde också Jacqueline Cabaj Awad, två stycken.

Vi fick också se comebacker. Susanne Celik är nu rankad 711. Tre spelare födda 2000 har skaffat sig ranking: Alexandra Viktorovitch, Melis Yasar och Sydney Berlin. Yngst på rankingen är ett år yngre Caijsa Hennemann.

De som fallit bort från rankingen 2018 är följande: Ellen Allgurin, Brenda Njuki och Maria Petrovic.

[ninja_tables id=”23954″]

Senaste

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.

Linus Carlsson Halldin och Olivia Malm vinnare i JSM

Tvillingarna Wallin vann U21-SM.