Rebecca Peterson Sveriges hopp i Wimbledon

Rebecca Peterson blir den enda från Sverige som får spela Wimbledon 2019. I singel. I dubbel kan vi lägga till ytterligare tre svenskar där Cornelia Lister får göra Grand Slam-debut.

Så här ser lottningen ut för Rebecca Peterson inledningsvis, Rebecca som nådde andra omgången ifjol. Nu väntar 148-rankade Yanina Wickmayer i första omgången, belgiskan som 2010 nådde sin bästa ranking som nummer 12 i världen.

Wickmayer spelar flackt och gör inga resultat alls på grus. Snabbare underlag som gräs passar henne bättre, men  det var bra länge sedan hon gjorde bra resultat. Hon har några tuffa år bakom sig med skador och åkte dessutom på borrelia för några år sedan. Rebecca ser ut att bli favorit här, men Wickmayer kan bli en tuff motståndare.

I andra omgången väntar förmodligen 23-seedade Caroline Garcia. Fransyskan som har varit nummer 4 i världen underpresterar ofta i de stora turneringarna. Nu vann hon i Nottingham på gräs för någon vecka sedan, men mot beskedligt motstånd. Trots sitt rykte och fina ranking under många år har Garcia bara passerat tredje rundan i Wimbledon en gång.

Dubbelturnering med Cornelia Lister

Cornelia Lister får alltså göra Grand Slam-debut och partner blir Natela Dzalamidze. De har aldrig spelat ihop tidigare och ryskan har bara spelat tre turneringar i år inklusive Franska Öppna där hon och partern Diatchenko bara tog två gem mot Larsson/Flipkens. De möter sjätteseedade Mertens/Sabalenka, vilket borde vara en omöjlig uppgift.

Johanna Larsson floppade i singelkvalet, men lirar dubbel bra med Kirsten Flipkens och de är 12-seedade. De möter Bencic/Kuzmova i första omgången.

Rebecca Peterson spelar också dubbel och gör det ihop med Tamara Zidansek. Det har inte spelat ihop förut. De möter det rumänska Buzarnescu/Olaru i första omgången.

Lindstedt med Puetz

Det gick sådär för Robert Lindstedtd och Tim Puetz i Antalya. De vann över Dzumhur/Ebden i första rundan, men föll i skiljeset i kvarten mot Sitak/Erlich.

Det här blir nu Lindstedt/Puetz femte turnering ihop och de har som bäst varit semi i New York. De möter Denis Kudla/Sam Querrey. Kudlas meriter i dubbel handlar framförallt om challengernivå, men Querrey på gräs är rätt vass i dubbel och dessutom visat form i Eastbourne.

2 KOMMENTARER

  1. Fin sammanställning som vanligt! Expressen skriver däremot såhär: “Tyvärr kommer vi inte få se någon svensk i Wimbledons huvudturnering i år, eftersom Mikael Ymer förlorade kvalfinalen“

    Tycker det är väldigt respektlöst mot Rebecca – vår enda top 100 spelare i singel – att inte ens bli nämnd. Och det är inte så att de endast syftade på ATP då de nämnde att Serena Williams och Naomi Osaka kommer till spel.

    De skrev vidare om Leo Borg i pojkkvalet. Men de struntar helt i våra fyra hemmahopp i dubbeln. Förstår inte överhuvudtaget varför de väljer att strunta i att nämna alla våra hemmahopp och får det att låta som att vi inte har någon alls.

    Källa: https://www.expressen.se/sport/tennis/wimbledon-2019-allt-du-behover-veta/

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste

Vecka 47 | Vem tar över efter Johan Hedsberg?

Blivande Davis Cup-kapten, elitserien och svenskar i ITF-turneringar är på agendan denna vecka.

Statistik – ATP och WTA-fakta för svenska spelare

Vilka spelare har vunnit flest matcher i år? Vem har bäst facit i tiebreak?

Vecka 46 | Elias Ymer i Helsingfors

Både Ymer och Mridha spelar challengern i Finland.

ATP-ranking och WTA-ranking

Håll koll på hur de svenska spelarna ligger till på ATP- respektive WTA-rankingen.

Vecka 45 | Mikael Ymer i Next Gen ATP Finals

Förutom slutspelet i Milano kan vi se fram emot att seriespelet drar igång.