Rebecca Peterson utslagen direkt i Wimbledon

Rebecca Peterson föll tungt mot mot 148-rankade Yanina Wickmayer i den första omgången i Wimbledon. Belgiskan vann med 6-4, 6-3.

Det blev en matchbild som passade Wickmayer perfekt. Peterson försökte trycka på med sin forehand från sin position ganska långt bak i banan, men det blev väldigt enkelt och bekvämt för Wickmayer att svara på det när tempot var detsamma hela tiden och variation saknades.

Siffrorna talar sitt klarspråk: 1/3 för Peterson och 7/13 för Wickmayer på bollar vid nät och 11 mot 23 i vinnare. Då hade ändå Wickmayer större andel unforced, men det spelade mindre roll. Det var Wickmayer som oftare tog avgörande initiativ.

Peterson saknade inte möjligheter. Hon hade tre breakbollar för 4-2 i första set, men istället blev det 3-3 och break mot sig i sitt kommande servegem. Petersons dåliga trend höll i sig i inledningen av andra set där hon direkt tappade egen serve och initiativet till Wickmayer.

Jag anar att Peterson känner sig frustrerad efter en sådan här förlust. Wickmayer gjorde ingen fantastisk match, men fick god hjälp på vägen av Peterson som heller inte hade förmågan att kunna förändra matchbilden under andra set. Det rinner liksom bara på när spelet låser sig för Peterson.

3 KOMMENTARER

  1. Wickmayer helt chanslös i andra omgången mot Shuai Zhang. Inte helt överraskad och det förstärker mitt intryck av Petersons insats. Tyvärr.

    • Det var inte hennes bästa match kan man säga. Hon spelade mycket bättre i turneringarna innan, och blev slagrädd i den här matchen när inte mycket funkade.

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Fler artiklar

Vecka 29 | Så blev lottningen till Swedish Open

Mikael Ymer har en bra chans att gå vidare i Swedish Open, medan Elias Ymer lär få det svårare.

Junior fick wild card till kvalet i Båstad

John Hallquist Lithen får chansen.

117-rankade Doi vann första WTA125-tävlingen i Båstad

Är WTA125 rätt nivå för Båstad?

Svensk tennis behöver WTA-tävling i Båstad

Första dagens spel är över i Båstad. Hur en WTA125-tävling sedan ska summeras är en senare fråga, men nog är det viktigt för våra...