Rebecca Peterson utslagen direkt i Wimbledon

Rebecca Peterson föll tungt mot mot 148-rankade Yanina Wickmayer i den första omgången i Wimbledon. Belgiskan vann med 6-4, 6-3.

Det blev en matchbild som passade Wickmayer perfekt. Peterson försökte trycka på med sin forehand från sin position ganska långt bak i banan, men det blev väldigt enkelt och bekvämt för Wickmayer att svara på det när tempot var detsamma hela tiden och variation saknades.

Siffrorna talar sitt klarspråk: 1/3 för Peterson och 7/13 för Wickmayer på bollar vid nät och 11 mot 23 i vinnare. Då hade ändå Wickmayer större andel unforced, men det spelade mindre roll. Det var Wickmayer som oftare tog avgörande initiativ.

Peterson saknade inte möjligheter. Hon hade tre breakbollar för 4-2 i första set, men istället blev det 3-3 och break mot sig i sitt kommande servegem. Petersons dåliga trend höll i sig i inledningen av andra set där hon direkt tappade egen serve och initiativet till Wickmayer.

Jag anar att Peterson känner sig frustrerad efter en sådan här förlust. Wickmayer gjorde ingen fantastisk match, men fick god hjälp på vägen av Peterson som heller inte hade förmågan att kunna förändra matchbilden under andra set. Det rinner liksom bara på när spelet låser sig för Peterson.

Senaste

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.

Linus Carlsson Halldin och Olivia Malm vinnare i JSM

Tvillingarna Wallin vann U21-SM.