Rebecca Peterson utslagen direkt i Wimbledon

Rebecca Peterson föll tungt mot mot 148-rankade Yanina Wickmayer i den första omgången i Wimbledon. Belgiskan vann med 6-4, 6-3.

Det blev en matchbild som passade Wickmayer perfekt. Peterson försökte trycka på med sin forehand från sin position ganska långt bak i banan, men det blev väldigt enkelt och bekvämt för Wickmayer att svara på det när tempot var detsamma hela tiden och variation saknades.

Siffrorna talar sitt klarspråk: 1/3 för Peterson och 7/13 för Wickmayer på bollar vid nät och 11 mot 23 i vinnare. Då hade ändå Wickmayer större andel unforced, men det spelade mindre roll. Det var Wickmayer som oftare tog avgörande initiativ.

Peterson saknade inte möjligheter. Hon hade tre breakbollar för 4-2 i första set, men istället blev det 3-3 och break mot sig i sitt kommande servegem. Petersons dåliga trend höll i sig i inledningen av andra set där hon direkt tappade egen serve och initiativet till Wickmayer.

Jag anar att Peterson känner sig frustrerad efter en sådan här förlust. Wickmayer gjorde ingen fantastisk match, men fick god hjälp på vägen av Peterson som heller inte hade förmågan att kunna förändra matchbilden under andra set. Det rinner liksom bara på när spelet låser sig för Peterson.

3 KOMMENTARER

  1. Wickmayer helt chanslös i andra omgången mot Shuai Zhang. Inte helt överraskad och det förstärker mitt intryck av Petersons insats. Tyvärr.

    • Det var inte hennes bästa match kan man säga. Hon spelade mycket bättre i turneringarna innan, och blev slagrädd i den här matchen när inte mycket funkade.

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Fler artiklar

Vecka 38 | Hur följs en svensk succévecka upp?

Hur blir Rebecca Petersons reaktion efter första WTA-titeln? Kan Markus Eriksson ta med sig positiv energi från Davis Cup till challengern i Biella?

Historisk seger för Rebecca Peterson

Vann karriärens första WTA-titeln i Nanchang i Kina.

Fanny Östlund vann W15 Kairo

Tredje ITF-titlen i karriären.

Davis Cup: Sverige-Israel 3-1

Avgörs i Kungliga tennishallen fredag och lördag.

Vecka 37 | Rebecca Peterson seedad i WTA Nanchang

Förutom Davis Cup riktas vårt fokus mot Asien denna vecka.