Seedat motstånd väntar Rebecca Peterson i US Open

Johanna Larsson möter Alize Cornet

US Open är lottat. En medellottning, med övervikt på svår, blev utfallet för Rebecca Peterson och Johanna Larsson. Sett till första omgången, att gå en bit in i turneringen känns väldigt svårt.

Peterson möter 27-rankade Anastasia Pavlyuchenkova. 27-åringen har länge varit med där uppe, men når sällan långt i de stora turneringarna. Sedan 2007 har hon fyra kvartsfinaler, men i år har det bara blivit andra omgången i Australian Open och Franska Öppna som bäst.

Pavlyuchenkova är van vid högt tempo och tufft motstånd. Hon åkte ut i andra omgången i både Montreal och Cincinnati, men det var mot Simona Halep respektive Angelique Kerber.

Det här blir förstås en tuff utmaning för Peterson, som debuterade i US Open ifjol. De har inte mötts tidigare och Peterson har visat fin form de senaste veckorna och slagit flera spelare i ungefär samma nivå som Cornet håller. Intressant!

Larsson möter 33-rankade Alize Cornet. Fransyskan är också en spelare som påfallande ofta åker ut tidigt i Grand Slam. Det är 2-0 i inbördes för Cornet. Båda matcherna är från 2016 och båda på hard court.

Det är hyfsad form ändå på Cornet. Hon gick till tredje omgången i Montreal och slog då Kerber. Hon slog bland andra Jelena Ostapenko i Cincinnati där det tog stopp i andra omgången mot Ekaterina Makarova.

Larsson har nått tredje omgången i US Open vid två tillfällen, 2014 och 2016. Hon kommer dock till US Open med fem raka förluster från de senaste GS. Larsson har också vunnit få matcher de senaste månaderna. Det här blir svårt.

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.