Tidernas största skräll – Roberta Vinci slog ut Serena Williams

0

Roberta Vinci (Foto: Kulitat – https://www.flickr.com/photos/kulitat/ – [CC BY-SA 3.0])
Roberta Vinci (Foto: Kulitat – https://www.flickr.com/photos/kulitat/ – [CC BY-SA 3.0])
Om det inte var tidernas största skräll, så är det i varje fall en av dom. 15-oddsaren och oseedade Roberta Vinci besegrade självaste Serena Williams i semifinalen i US Open och stoppade därmed Williams möjligheter att ta en Grand Slam.

– Det här är en dröm. Den bästa stunden i mitt liv, sade en tagen Roberta Vinci på banan direkt efteråt till publikens jubel och inför stående ovationer.

Serena vann första set med 6-2 och därifrån ska ju Vinci var totalt chanslös. Men icke. Vinci vände och vann matchen efter 2-6, 6-4, 6-4 och skrev därmed idrottshistoria.

– Jag ville inte prata om hur stor besvikelse det här var för mig. Jag tror hon spelade sin bästa tennis i sin karriär. Jag tyckte inte jag spelade så dåligt. Jag gjorde fler unforced än jag brukar göra, men jag tycker hon spelade riktigt bra, sade Serena Williams på presskonferensen.

Att pressen att vinna blev för stor höll inte Serena Williams med om.

– Jag har sagt det tidigare att jag inte kände någon press. Jag känner aldrig någon press att vinna här och det har jag sagt från början, sade Willams.

Roberta Vinci gick till final efter att ha varit illa ut i tresetare både i omgång 2 (mot Allertova) och 3 (mot Duque-Marino) och fått en fribiljett i fjärde omgången efter att Bouchard halkat omkull i omklädningsrummet och dragit på sig en hjärnskakning.

Att det dessutom blir en helitaliensk final är fullständigt osannolikt. Flavia Pennetta vann också sin semifinal mot Simona Halep, lätt dessutom med 6-1, 6-3.

Pennetta har i princip inte gjort något av värde sedan hon slog Sharapova och tog sig till kvartsfinalen i Indian Wells i mars. Det var fram till den här veckan hennes bästa prestation i år.

Föregående artikelHelsvensk semifinal i Turkiet
Nästa artikel”Matchen kunde sluta åt båda hållen”

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här