US Open: Peterson slog Pavlyuchenkova

Rebecca Peterson vände och vann mot 28-rankade Anastastia Pavlyuchenkova. Det blev 1-6, 6-4, 6-3 och Peterson har nu en jättemöjlighet att gå en bra bit in i US Open.

– Det är den bästa spelaren jag har slagit än så länge. Jag tror hon också var lite nervös som jag var. Det handlade väl mest bara om att verkligen kämpa mig igenom det här och inte ge mig, säger Peterson till Radiosporten.

Någon match mot världsettan Simona Halep kommer det dock inte att bli. US Opens första knall var att världsettan Simona Halep föll direkt mot Kaia Kanepi. Halep och Peterson hade kunnat få mötas i en eventuell tredje omgång.

I nästa omgång möter Peterson den idag 881-rankade Vania King. Amerikanskan som varit trea i världen i dubbel har fått flera säsonger spolierade pga skadeproblem. Nu vann hon överraskande i raka set mot 112-rankade Vikhlyantseva.

– Jag tar match för match och det finns ingen anledning att tänka längre än så, säger Peterson till Radiosporten.

- Annons --

5 KOMMENTARER

  1. Härligt! Behövde inte spela på toppen av sin förmåga, spelade med mer marginal än hon brukar, men gick ju ändå. Tredje omgången i US Open!

    • Blir en tuff och oviss match mot Kanepi, känns som det är lite 50-50, med Kanepi på papperet som knapp favorit. Tänk seger och möte med någon av Williams!

  2. Riktigt stort.
    Vinner hon så blir hon första svenska på 18 år som når fjärde omgången i en grand slam.
    Åsa Carlsson gjorde detta 2000.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Senaste nytt