Ymer utslagen i Båstad – Larsson föll i Gstaad

10

Mikael Ymer tog första set mot Fabio Fognini, men italienaren vände sedan och vann. I Gstaad föll Johanna Larsson oväntat mot Mandy Minella.

Mikael Ymer föll med 6-1, 4-6, 2-6. Fognini gjorde som han gör ibland mot spelare som han tycker är överlägsen mot – spelade väldigt lojt och nonchalant. Ymer tog tillvara på chansen och spelade hem första set på 27 minuter.

Fognini vaknade till i andra set, men var stundtals illa ute. Ymer gjorde några fantastiska poäng när han bröt tillbaka tidigt i setet, just när man satt och undrade om Fognini skulle dra iväg. Fognini behövde dock bara en matchboll på sig i Ymers serve. Synd för det kändes långt ifrån säkert att Fabio skulle kunna vända på matchen, för Ymer var bra.

Det blev en del palaver efter setet när Ymer först tog en lång diskussion med supervisor Lars Graff, som satt precis nedanför tränaren Johan Hedsberg och Frederik Nielsen på läktaren. Ymer fortsatte att lägga än mer energi också med domaren, oklart vad det handlade om.

Fognini fick matchen dit han ville. Tidigt i avgörande set fick också Ymer behandling för sitt vänstra lår och satte senare med ispåsar över båda låren i sidbyte. Ymer såg hämmad ut i sidled och var sedan aldrig nära.

Larsson ut i Gstaad

Johanna Larsson, andraseedad i Gstaad där hon ifjol var i kvartsfinal, försvann i år redan i den andra omgången.

Mandy Minella, idag rankad 226, vann med 6-3, 6-4.

Föregående artikelATP Båstad 2018
Nästa artikelStrömberg i kvartsfinal i European Junior Championships 16 i Moskva

10 KOMMENTARER

 1. Det innebär just nu 6 platser ner för Larsson till 83, men kan bli fler. Återigen på ostadig mark sedan hon tog sig upp på mer stadig mark för ett tag sedan.

 2. Ytterst marklig förlust av Larsson. Sag Minella spela mot Lister tidigare iar. Lister vann matchen och Minella sag inte imponerande ut. Larsson ar ju grusspecialist och var andra seedad, den har sortens turneringar borde hon ga längre i. Oh well, bara att bryta ihop och ga vidare. Nästa vecka spelar hon i Moskva.

 3. Någon som vet vad Lill-Ymer tjafsade om i pausen mellan andra och tredje set? Först en bra stund med Lars Graaf (tror jag) och sen med domaren. Hade ju varit bättre att vila lite, fylla på depåerna och ladda om. Hade väl knappast vunnit ändå men visar på kass attityd.

 4. Tycker inte att det är så konstigt att Ymer reagerade som han gjorde när varken domare eller supervisor agerear när Foggy beter sig som ett as.
  Hade Ymer ropat ”puta madre” högt så hade han garanterat blivit varnad, men tyvärr så får ”toppspelarna” bete sig hur dom vill ute på banan tydligen.

 5. Läser eftersnacket och Ymer pratar om kramp och att det är något han känt av en tid. Det låter märkligt. Varken matchen mot Istomin eller Fognini var osedvanligt fysiskt krävande. Det första setet tog 27 min. Det andra 60 min. Och sen kom krämporna.

  Det väcks många frågor här, oroväckande, om den fysiska statusen.

 6. Intressant att se att både Norge (Ruud) och Finland (Laaksonen o Kontinent) tennismässigt är bättre än Sverige inom herrtennisen.
  Tungt för svensk her och damtennis men Sverige får jobba vidare…
  Johanna Larsson förlorar mot en spelare som är 222 i världen, katastrof såvida hon inte var skadad eller sjuk. Hon kommer inte vara topp 100 efter denna säsongen.

  • Henrik, i takt med att forumet växer och vi blir fler här så kanske det skulle behövas inloggning/registrering och framförallt en ignorefunktion.

  • Johanna har tagit tillräckligt med poäng för att vara topp 100 vid årets slut.
   Tror hon tagit 713 poäng i år och det ska räcka.

  • Johanna har 75p att försvara resten av denna säsong medan Rebecca har 165p. Båda har dock redan tagit tillräckligt med poäng för att sluta bland Topp 100. Så det är inget snack om att Johanna kommer vara bland Topp 100 vid säsongens slut.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här