Kan Mikael Ymer bryta trenden?

7

4 av 15 försök. Bättre än så är inte Mikael Ymers facit när det handlar om challengerkval. Nu gör han ett nytt försök i italienska Mestre.

Eftersom det är kval till Franska Öppna kommande vecka så är det lättare än vanligt att ta sig in i en challenger. 372-rankade Ymer blir dock inte seedad i kvalet, men motståndet skrämmer inte.

Första motståndare blir 326-rankade Fredrico Gaio. Italienaren har bara lyckats kvala in till 2 av de 10 senaste challengerturneringarna han ställt upp i.

Att en bra lottning på pappret inte alltid behöver betyda seger såg vi i förra veckans kval i Bordeaux. Då förlorade Mikael Ymer mot 399-rankade Sadio Doumbia efter tre set. Fransmannen har inte visat någon form alls och var i nästa kvalomgång helt chanslös mot landsmannen Perchiot. 25-åringen har aldrig varit bättre rankad än 1121 och kvalade heller inte in till main draw.

Föregående artikelLarsson utslagen i kvartsfinal – Nürnberg blir nästa stopp
Nästa artikelYudanov segrade i dubbelfinalen i Pixbo – första ITF-titeln i karriären

7 KOMMENTARER

 1. Förlust 2-6, 3-6. Ymer är in en fas i karriären där han behöver många matcher för att fortsätta utvecklas. Jag förstår inte vitsen med att åka runt och spela challengerkval om man inte håller för den nivån just nu. Mycket märkligt.

 2. Tycker dock att det är på den nivån han skall vara men något saknas. Han är fysiskt klen och har inga offensiva vapen.

  • Det resonemanget låter något inkonsekvent. Om det stämmer – har man verkligen något att göra på challengertouren då?

 3. Han borde verkligen gå ner ett steg o spela 25K turneringarna. Få vinna lite matcher och få självförtroende. Han är säkert för stolt att göra det…

 4. Vann mot Struff i Miami men som sagt något saknas just nu. Bara att jobba på vilken nivå han än väljer. Upp till honom, ”talang” saknas inte. Time will tell.

 5. Vem bestämmer Mikaels upplägg? Hedsberg eller han själv? Oavsett vilket måste man kunna ändra sig om utfallet inte blir det önskade. Futurespel i Sverige hade kanske varit något…

  Han har mycket fin tennis i kroppen men klarar inte av att realisera det i resultat så ofta Än. Har veckor på sig att plocka poäng men sedan en challengersemi i Båstad att försvara.

  Brorsan Elias semi i veckan var viktigt. Kanske kan ge confidence till RG- kvalet. Hinner han göra några bra turneringar och plocka in de poäng som fattas för topp 100 innan challengerpoäng i augusti skall försvaras?

  Båda i ett intressant läge. Rankade 100 redo 200 när det är DC-dags? Eller 200-400?

 6. Mikael Ymer började året med att kvala in till 3 Challengers i rad.
  Då såg det ganska bra ut men nu ser det ut som förra året.
  Tycker också han borde gå ner på 25000.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här